PUTIN JE NA PAPIRU NACRTAO NOVU MAPU UKRAJINE! Predsednik Francuske nije mogao da veruje šta vidi
Emanuel Makron i Vladimir Putin na sastanku u Argenitini, Foto: EPA / Michael Klimentyev

Sve je predočeno

PUTIN JE NA PAPIRU NACRTAO NOVU MAPU UKRAJINE! Predsednik Francuske nije mogao da veruje šta vidi

Francuski predsednik dobio je crno na belo planove Kremlja

Objavljeno:

Tokom sastanka s francuskim kolegom Emanuelom Makronom predsednik Rusije Vladimir Putin je na parčetu papira nacrtao mapu ukrajinske obale da bi mu objasnio zašto je Rusija zaplenila ukrajinske brodove u vodama kod Krima, saopštili su zvaničnici iz kabineta francuskog predsednika.

Prema rečima francuskih zvaničnika, tokom sastanka s Makronom, Putin je izvukao papir i olovku i grafički prikazao ukrajinsku obalu i sporne teritorijalne vode u kojima se tokom prošlog vikenda dogodio incident s ukrajinskim vojnim brodovima, prenosi AP.

Francuski predsednik je, kako se navodi, ipak tražio dokumenta koja bi potvrdila ruske tvrdnje i insistirao na potrebi za uzdržanošću u tom sukobu.

Ukrajina tvrdi da su njeni vojni brodovi tada bili u međunarodnim vodama, dok Rusija trvdi da su ukrajinski brodovi ušli nezakonito u njene teritorijalne vode.

Rusija je tada zaplenila tri ukrajinska vojne broda i članove njihovih posada.

Američka agencija podseća da je Rusija 2014. godine pripojila Krim i napominje da Ukrajina i Zapad to poluostrvo ne priznaju kao teritoriju Rusije.

Putin i Makron sastali su se na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja koji se odršava u Arentini, u Buenos Ajresu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.