RUSIJA IZDALA HITNO UPOZORENJE, NEMA VIŠE ČEKANJA: Žestoko ćemo da se borimo od svakog nasrtaja na naš suverenitet!
Rusija najavljuje da će žestoko da brani svoj suverenitet, Foto: AP

reakcija

RUSIJA IZDALA HITNO UPOZORENJE, NEMA VIŠE ČEKANJA: Žestoko ćemo da se borimo od svakog nasrtaja na naš suverenitet!

Lukaševič je takođe upozorio i da uvođenje ratnog stanja u Ukrajini, nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, ugrožava bezbednost u Donbasu

Objavljeno:

Rusija će žestoko reagovati na bilo koje nasrtaje na njen suverenitet i na njenu bezbednost, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

- Moskva će žestoko reagovati na bilo koje nasrtaje na suverenitet i bezbednost Ruske Federacije. Upozoravamo, ovo što Kijev radi u saradnji sa SAD i EU, kada je reč o provociranju konflikta sa Rusijom, sa sobom nosi ozbiljne posledice - naglasio je.

Pored toga, ukazao je on, ovaj incident iniciran je i sa ciljem da se veštački pogoršaju odnosi Ukrajine i Rusije kako bi se stekli uslovi za uvođenje novih sankcija Moskvi.

Lukaševič je takođe upozorio i da uvođenje ratnog stanja u Ukrajini, nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, ugrožava bezbednost u Donbasu.

Istovremeno, on je zatražio od Kijeva da osigura imunitet ruske diplomatske misije u Ukrajini, budući da se trenutno ispred diplomatskih predstavništava širom zemlje održavaju protesti u kojima aktivisti pale gume, bacaju dimne bombe.

- Zahtevamo od ukrajinske vlasti da osiguraju imunitet diplomata i zaposlenih u konzulatima i ambasadama u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i da privedu pravdi odgovorne za napade - zaključio je on.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs/Sputniknews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.