Pao dogovor: SAD i Rusija stavljaju tačku na rat u Siriji? (FOTO)

dil velikih sila

Pao dogovor: SAD i Rusija stavljaju tačku na rat u Siriji? (FOTO)

Dogovor o prestanku neprijateljstava stupa na snagu za nedelju dana i odnosi se na sve zaraćene strane u građanskom ratu u Siriji, osim terorista Islamske države i Al-Nusra fronta
Objavljeno:

SAD i Rusija postigli su noćas dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila iz te zemlje. Posle pet sati intenzivnih pregovora u Mihenu, SAD i Rusija i njihovi glavni saveznici odlučili su da se civilima kojima je to neophodno bez odlaganja dostavi humanitarna pomoć. Neobična sirijska svadba: Ovaj par je dokaz da će život uvek pobediti rat! (FOTO) - Dogovorili smo se da se prestane sa neprijateljstvima u celoj zemlji i to u roku od nedelju dana - rekao je šef američke diplomatije Džon Keri posle sastanka Međunarodne grupe za podršku Siriji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je na sirijskim vlastima i opoziciji da preduzmu neophodne mere. - Verovatno treba da iskoristimo naš uticaj na obe strane - rekao je Lavrov. SAD i Rusija će odrediti načine na koji će se okončati neprijateljstva u Siriji, rekao je Lavrov i dodao da je postignuti dogovor prvi korak ka trajnom prekidu vatre.
Zapad traži okončanje intervencije ruskih snaga koje pružaju pomoć sirijskim snagama, od kada su one pre 10 dana krenule u ofanzivu na Alep koji je pod kontrolom pobunjenika. Dogovor o prestanku neprijateljstava tiče se svih zaraćenih strana, osim terorista Islamske države, precizirali su ministri. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.