KO STOJI IZA OPASNIH POŠILJKI DEMOKRATAMA? Sasvim je moguće da je za napade odgovoran JEDAN ČOVEK!
Targetirane demokrate, Foto: Reuter

uzbuna u sad

KO STOJI IZA OPASNIH POŠILJKI DEMOKRATAMA? Sasvim je moguće da je za napade odgovoran JEDAN ČOVEK!

Motiv još uvek nije poznat. Tako da se nameće pitanje: ko stoji iza napada?

Objavljeno: 11:46h

Šest eksplozivnih naprava poslato je na adrese lidera demokrata, uključujući dva bivša predsednika, a mete su bile i CNN i Džordž Soroš.

Svima je zajedničko to što su kritičari aktuelnog predsednika Donalda Trampa, piše analitičar CNN-a Piter Bergen.

Motiv još uvek nije poznat. Tako da se nameće pitanje: ko stoji iza napada?

Mnoge je ovo podsetilo na čuvenog "Junabombera" Teda Kazinskog koji je tokom 17 godina terorisao ljude bombama poslatim poštom. Ubio je tri osobe a povredio 23, pre nego što je uhapšen 1996.

Takođe se mnogi sećanju pisama sa antraksom koja su posle napada 11. septembra završavali u Belog kući. Tada je preminulo petoro osoba. FBI je nakon sedam godina istrage pronašao krivca - mikrobiologa Brusa Ajvinsa, koji se ubio pre hapšenja.

I Kazinski i Ajvins su delovali sami, zbog toga je i organima bilo teže da ih pronađu nego što bi bilo teroriste. Međutim, danas istražitelji imaju nove tehnologije da im pomognu iu istrazi - poput analize DNK.

Iako se često političko nasilje u SAD stavlja na teret teroristima, postoji dosta različitih oblika ovakvih zločina.

Terorizam cveta i na levici i na desnici. 2017. godine je Džemjs Hodžkinson (66) napao republikance koji su igrali košarku, i ranio pet osoba. Pre napada, na Fejsbuku je napisao:

- Tramp je izdajica. Tramp je uništio našu demokratiju. Vreme je da uništimo Trampa i njegove.

Upucan je od strane policije.

Sedam meseci ranije, verujući u teoriju zavere da Hilari Klinton podvodi decu u podrumu jedne picerije, Edgar Velč (28) je otišao u Vašington da to "sam istraži".

Velč je ušetao u piceriju sa puškom i ispalio hice upozorenja. Vlasnik je uspeo da pobegne i zove policiju. Istražiteljima je Velč objasnio da je došao da spase decu.

Upravo zbog svih ovih slučajeva, prerano je za napade okriviti neku terorističku grupu, jer je sasvim moguće da jedna osoba sama stoji iza pošiljki svih sumnjivih paketa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.