PROBUDIO SE LENJIN!!! BURŽUJI DA SE SPREME! O jednoj fotki sa društvenih mreža danas priča CEO SVET! (FOTO)
Vladimir Lenjin je vođa prve proleterske revolucije na svetu, Foto: EPA/Jagadeesh NV

hit

PROBUDIO SE LENJIN!!! BURŽUJI DA SE SPREME! O jednoj fotki sa društvenih mreža danas priča CEO SVET! (FOTO)

- Lenjin je živeo, Lenjin živi, Lenjin će živeti - napisao je jedan tviteraš

Objavljeno:

Bizarna fotografija medicinske ekipe koja u brzini ulazi u Lenjinov mauzolej u Moskvi izazvala je pravu poplavu pošalica na društvenim mrežama.

Najveći broj ovih pošalica bavio se teorijom da se vođa Oktobarske revolucije, Vladimir Iljič Lenjin, "probudio", i da bi kapitalisti trebalo da budu veoma zabrinuti.

Naravno, ubrzo je isplivala i druga verzija ovog događaja (turisti je pozlilo, pa mu je ukazana pomoć), ali to nije zaustavilo talas humora.

- Spremi se, buržoazijo, Lenjin se probudio - napisao je jedan korisnik o bivšem vođi SSSR čije mumificirano telo se čuva u Lenjinovom mauzoleju.

Neki su naveli i poznate stihove velikog pesnika Vladimira Majakovskog: "Lenjin je živeo, Lenjin živi, Lenjin će živeti".

Drugi su se šalili da vođa komunista nikada nije ni umro, nudeći "krunski dokaz":

- Lenjin je živ! Trebalo je da znamo, pošto Mauzolej ima pauzu za ručak - napisao je drugi tviteraš.

O incidentu nije izdato zvanično saopštenje, a uprava Mauzoleja je saopštila da se "ništa nije desilo". Neki mediji su, kako smo i napisali, javili da je turisti pozlilo baš pored izloženog Lenjina, pa su morali da mu spasavaju život.

Status Lenjinovog mauzoleja je predmet žestoke rasprave u Rusiji decenijama posle raspada SSSR: neki žele da ga sahrane, dok se komunisti čvrsto protive ovoj inicijativi.

Vlada Rusije se distancirala od ove inicijative, navodeći da bi ovaj potez "imao malu praktičnu vrednost, a uvredio bi mnoge ljude".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.