SEDAM BEBA ROĐENO BEZ RUKU I TO U ISTOM SELU: Moribidni fenomen se javio u još dva mesta!
Ilustracija, Foto: Fonet

zbog čega se ovo dešava?!

SEDAM BEBA ROĐENO BEZ RUKU I TO U ISTOM SELU: Moribidni fenomen se javio u još dva mesta!

Analize su odbacile mogućnost uzroka u hrani, ponašanju, lekovima, drogi i genetici

Objavljeno:

Morbidni fenomen obavijen plaštom najveće misterije zaokuplja francusku javnost: čak sedam beba u relativno kratkom roku rođeno je u suženom geografskom prostoru bez ruku ili šaka!

Hendikepirane bebe, rođene od 2009. do 2014. godine, na svet su došle u selu Drija, u zoni od svega 17 kilometara, u departmanu En u regionu Overnja-Rona-Alpi. Od tada su izvršena dva detaljna ispitivanja, rezultati poslednjeg objavljeni su početkom ovog meseca, ali razlog za to još nije pronađen.

Analize su odbacile mogućnost uzroka u hrani, ponašanju, lekovima, drogi i genetici. Jedina sličnost je što sve porodice dolaze iz ruralnog predela okruženog poljima kukuruza i suncokreta. Zbog toga je misterija, i danas, potpuna.

Ilustracija
Ilustracija foto: Fonet

Svetski prosek za ovu anomaliju u formiranju tela iznosi 1,8 slučajeva na 10.000 novorođenčadi. U ovom selu prosek je čak 58 puta veći?!

Problem je takođe, u manjoj meri, primećen na još dve sužene lokacije, sa četiri zabeležena slučaja u Bretanji, od 2011. do 2013, i u departmanu Loara-Atlantik, gde su tri bebe između 2007. i 2008. rođene sa anomalijama ruku.

Ministarka zdravlja Anjes Bizin je zato juče naložila novu istragu, posle objavljivanja izveštaja nacionalne agencije za zdravlje početkom oktobra.

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.