PRONAŠAO JE SVOJE BIOLOŠKE RODITELJE, PA IH NA KRAJU I VENČAO: Jedan telefonski poziv promenio je svima živote!
Foto: Printscreen/Tviter

Dirljivo

PRONAŠAO JE SVOJE BIOLOŠKE RODITELJE, PA IH NA KRAJU I VENČAO: Jedan telefonski poziv promenio je svima živote!

Martin Šmidt (36) znao je još kao dete da je usvojen

Objavljeno:

Martin Šmidt (36) znao je još kao dete da je usvojen, ali je odlučio da neće potražiti svoje biološke roditelje sve dok ne bude imao svoju vlastitu decu. Njegovi usvojitelji Viliam i Sintia Šmidt dali su mu svu papirologiju koja mu je bila potrebna za susret s biološkim roditeljima kad mu je bilo 18 godina, ali on nije htio žuriti.

- Voljeli su me kao da sam njihov biološki sin. Imam krasnu obitelj - kazao je Martin.

Našao majku na Havajima

No kad je njegova supruga Karin ostala trudna 2014. godine s njihovim prvim detetom to je nekako, kaže, požurilo stvari. Najpre je stupio u kontakt sa svojom majkom Mihele Njuman (53) koja je tada živfbela na Havajima i radila u jednoj neprofitnoj organizaciji kao psiholog.

Ona je bila na poslu i imala pauzu za ručak kad je primila telefonski poziv. Kad je čula glas mladog muškarca koji je rekao da je njen sin rasplakala se.

Martin se nakon razgovora vratio na posao i rekao svom šefu: "Moram hitno da odem kući."

U sledećem razgovoru majka mu je ispričala kako je ona imala 17 godina kad ga je rodila. Išla je u srednju školu, a čovek koji je njegov biološki otac, Dejv Lindgren, bio je dve godine stariji. On je radio u tvornici mlečnih proizvoda, a njihove porodice su se družile. Hodali su nekoliko meseci, ali su prekinuli pre nego što je ona shvatila da je ostala trudna.

- Nikad nije bilo gorčine između mene i Dejva. On je dobar čovek sa dobrim srcem, a u to vreme smo radili stvari koje nismo trebali i za koje nismo bili spremni - kazala je Mihele.

Telefonski razgovori ih zbližili

No, iako je imala podršku porodice, dala je dete na usvajanje, diplomirala i sledećih godina živela u različitim američkim gradovima. Dva puta se udavala, ali nije imala dece.

- Uvek sam se pitala šta je s Martinom. Osećam se tako blagoslovljeno što se sada pojavio u mom životu - rekla je.

Nekoliko dana nakon što joj se sin javio počela je razmišljati o tome da se javi njegovom ocu, Dejvu, kojeg nije ni videla ni čula otkad mu je rekla da je ostala trudna.

Dejv Lindgren se u svojih 55 godina tri puta ženio i osim Martina imao je još troje biološke kao i četvero usvojene dece. Postao je jedan od glavnih proizvođača sira u američkoj državi Viskonsin.

Mikele ga je nazvala pre nego mu se Martin javio i ispričala mu sve o pozivu njihovog davno izgubljenog sina.

- Mislila sam da će poziv trajati kratko, ali mi smo pričali puna četiri sata. Nekoliko dana kasnije opet smo se čuli. I nismo mogli prestati razgovarati - prisetila se Michele.

Dejv je upravo tada prolazio kroz svoj treći razvod.

- Mikele i ja smo razgovarajući telefonski postali jako bliski. Počeli smo svakodnevno voditi duge razgovore, nekad i po dva puta dnevno - rekao je Dejv.

Kad ju je opet ugledao: 'To je to!'

Jedan dan Dejv joj je rekao: "Znaš šta, ja nikad nisam bio na Havajima. Mogao bih doći da te posetim."

- Nisam mislila da je to neka romantična gesta jer je Dejv bio usred razvoda - rekla je Mikele.

Mikele ga je dočekala na stanici. Kad ga je ugledala srce joj je "poskočilo od veselja."

- Bila sam tako jako uzbuđena. Kad sam ga ugledala samo sam rekla: O moj Bože, evo ga stiže!

Kad je Dejv ugledao nju, odmah je znao i rekao sam sebi: To je to!

Zagrlili su se i poljubili. Odmor je bio romantičan , uživali su u svakoj zajedničkoj minuti, a kad je došlo vreme rastanka postali su neutešni.

- Bio sam u strahu da je više nikad neću videti - kazao je Dave.

Kad se vratio kući njihovi razgovori su se nastavili. Ujedno su jako puno razgovarali i sa svojim sinom Martinom. Uskoro su se Martinu javile i njegove biološke bake koje su mu odmah poslale poklone za decu i s nestrpljenjem ga želele što pre videti.

Mikele je uskoro odlučila da se preseli u Wiskonsin. Kaže da to nije bilo samo radi Dejva nego je tamo živela i njena mama.

- Jednostavno Havaji nisu više bili mesto za mene - kazala je.

Mikelina sestra: "To je tako bizarno"

Uskoro se uživo videla i sa svojim sinom

- Bio je prekrasan trenutak zagrliti ženu koja me je rodila, moju biološku majku - kazao je Martin koji je uskoro saznao za romansu koja se odvija između njegovih roditelja.

Njihova obnovljena veza zabrinula je mnoge članove porodice. Mikelina sestra je rekla da je to jako bizarno. A i da je šokirana što je Mikele preselila u Wiskonsin jer mrzi hladnoću i ta joj klima uopšte ne odgovara.

- Ali Dejv je sigurno najljubazniji i najsimpatičniji čovek na planeti jer moju sestru čini istinski sretnom - rekla je.

Tačno godinu dana nakon prvog telefonskog razgovora par je počeo živeti zajedno. Dejv je zaprosio Mikele, ali ona na početku nije prihvatala. Ipak su oboje više puta bili u braku i smatrala je to nepotrebnim.

- Rekla sam mu: Mi smo stari, nije nam to potrebno - rekla je.

Sin ih je venčao

Ali Dejv je insistirao i venčali su se osam meseci kasnije. Na venčanju je bilo 100 gostiju uključujući Martina sa porodicom.

Njihov sin koji je nekoliko godina ranije postao sveštenih ih je i venčao. Pod velikim šatorom gde je bila ceremonija nasmejao se i započeo je rečima:

- Za one koje me nisu upoznali, ja sam Martin Šmidt, sin ovo dvoje mladenaca. Mi smo porodica - rekao je.

Bonus video:

Espreso intervju - Velja Ilić

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.