RAZJARENI BIKOVI JURISALI KA POSMATRAČIMA: U Španiji, tokom održavanja tradicionalnog festivala, dve osobe POVREĐENE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: preentscreen/

KRVAVA TRKA

RAZJARENI BIKOVI JURISALI KA POSMATRAČIMA: U Španiji, tokom održavanja tradicionalnog festivala, dve osobe POVREĐENE! (FOTO) (VIDEO)

Festival traje od 6. do 14. jula svake godine i dođe preko hiljade turista

Objavljeno: 21:55h

Zaprepašćujući trenutak kada razjareni bikovi napadaju i povređuju posetioce festivala tokom haotičnog juriša bikova, događaja u Španiji, zabeležile su kamere.

Incident se dogodio tokom "Pilon Bull Runa" u Falcesu, gradu u severnom španskom regionu Navare. Ovaj događaj se smatra drugim najpopularnijim trkačkim spektaklom u Španiji posle Pamplone. Prema izveštajima, dve osobe su bile u lošem stanju i poslate su u bolnicu Komplejo de Navara, dok je desetoro osoba zatražilo lečenje za lakše povrede.

Borba sa bikovima
Borba sa bikovimafoto: preentscreen/

Bikovi su učestvovali na trci od 800 metara, kada je nekoliko njih napustilo put i jurišala ka posmatračima.

Posle 20 minuta, organizatori su najavili obustavljanje trke. Prema izveštajima, najmanje pet životinja i dalje nedostaje. Lokalni mediji prenose da je 70-ogodisnjem Jose Maria Pituto Goni probodena ruka - kao sto se vidi u video prilogu, dok je Emilio Ramos takođe teže povređen pred naletom bikova. Svedoci su preneli reporterima da je lokalna uprava koristila umirujuće strelice da uhvati neke od odbeglih životinja.

Na video snimku, krdo bikova je viđeno kako juri nekoliko posetioca festivala, dok predvodnik krda juriša na Jose Maria i baca ga na zemlju pre nego njegov sin pristigne u pomoć.

Dok se nekoliko muškaraca rve sa nezgrapnom životinjom, ona uspeva da se oslobodi i baci u vazduh jednog pešaka pre nego pobegne.

Bikovi
Bikovi foto: preentscreen

Nije bilo dodatnih informacija od organizatora o incidentu. Povrede, pa čak i smrtni slučajevi nisu neuobičajeni na festivalima u Španiji.

Poslednjih godina je bilo veoma loše sa čak 12 smrtnih slučajeva. U julu, čovek je ubijen, nakon sto je proboden kroz vrat u Valfermoso de Tajuna u Guadalajara provinciji, u centralnoj Španiji. Šta je Pamplona trčanje?

Ensijero sa bikovima je deo devetodnevnog festivala u čast sv. Fermina. Festival traje od 6. do 14. jula svake godine i dođe preko hiljade turista. Šest toro bravo bikova se puštaju na ulice Pamplone, Španija. Generalno, između 50 i 100 ljudi je povređeno tokom Ensijera sa bikovima svake godine. Svaka trka obično ne traje više od tri minuta. Učesnici prelaze put od 875 metara, ali moraju imati više od 18 godina i ne bi smeli pod uticajem alkohola da učestvuju. Festival je prvi put zabeležen 1910. godine, a od tada je poginulo najmanje 16 ljudi. Ženama je dozvoljeno da učestvuju od 1974 godine.

(Espreso.co.rs / Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.