BROJ ŽRTAVA U ĐENOVI RASTE: Usled rušenja mosta najmanje 35 MRTVIH, među kojima je i jedno DETE! Predsednik Vučić uputio saučešće italijanskom predsedniku (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

ITALIJA U CRNOM

BROJ ŽRTAVA U ĐENOVI RASTE: Usled rušenja mosta najmanje 35 MRTVIH, među kojima je i jedno DETE! Predsednik Vučić uputio saučešće italijanskom predsedniku (FOTO)

Most se srušio oko podneva tokom jake oluje i pljuskova

Objavljeno: 19:06h

Vijadukt "Morandi", deo auto-puta A10 koji prolazi kroz Đenovu, srušio se danas oko 11.30. Kako prenosi italijanska agencija ANSA, sa delom mosta palo je i deset automobila, a zvaničnici navode da ima na desetine mrtvih. Za sada je potvrđena smrt 30 osoba, a potraga za preživelima je u toku.

Most se srušio oko podneva tokom jake oluje i pljuskova. Strahuje se da su poginule desetine osoba. Nekoliko očevidaca posvedočilo je da su automobili padali sa mosta zajedno sa delovima konstrukcije. Most je izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, a rekonstruisan je pre dve godine.

Italijanski vatrogasci su saopštili da ima najmanje 35 žrtava. Šef civilne zaštite Anđelo Boreli naveo je da je u trenutku rušenja, na mostu bilo između 30 i 35 automobila i tri velika kamiona.

- Neprihvatljivo je da tako važan most nije izgradjen na način da izbegne ovakvu vrstu kolapsa - izjavio je zamenik italijanskog ministra za saobraćaj Edoardo Riksi za Skaj njuz 24.

Italijanska novinska agencija ANSA, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenela je da je u današnjoj tragediji u Đenovi poginulo i jedno dete. Iz Ministarstva navode je pet povređenih osoba u bolnici i da se nalaze u ozbiljnom stanju.

Putari su naveli da nije bilo moguće predvideti rušenje mosta. Ističu da je most stalno nadgledan i da nije bilo razloga da se smatra da postoji opasnost. Kuće koje se nalaze ispod nesrušenog dela mosta su evakuisane iz predostrožnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće predsedniku Italije Serđu Matareli.

Bonus video

Espreso intervju nedelje - Miloš Jovanović

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.