UPRAVO JE LANSIRANO NAJSTRAŠNIJE ORUŽJE U ISTORIJI: Može da preleti CELU PLANETU i uništi državu POVRŠINE FRANCUSKE! (VIDEO)
Foto: Prinstcreen/youtube/Live leak

Novo oružje

UPRAVO JE LANSIRANO NAJSTRAŠNIJE ORUŽJE U ISTORIJI: Može da preleti CELU PLANETU i uništi državu POVRŠINE FRANCUSKE! (VIDEO)

Trenutno nema metoda odbrane protiv raketa Avangarda, koja navodno može da putuje 20 puta brže od brzine zvuka

Objavljeno:
  • Snimak ministarstva odbrane Rusije pokazuje pokretanje rakete RS-28 Sarmat
  • Može da ponese 10 velikih bojevih glava, 16 manjih ili kombinaciju oboje
  • Svaka termonuklearna bočna glava može imati za cilj da pogodi drugu metu
  • Sarmat je takođe sposoban za nošenje do 24 Avangardove hipersoničke klizne opreme
  • Rečeno je da Avangard putuje u Mach 20 i može biti naoružan korisnim nuklearnim opterećenjem
  • Trenutno ne postoji odbrana protiv ove vrste tehnologije

Super-nuklearno oružje kako tvrdi Vladimir Putin može udariti bilo gde na planetu, testira se u Rusiji, a objavljeni su i vojni snimci.

Zanimljive slike pokazuju najnoviju rundu testova za projektile, za koje vojska kaže da su sposobna da izbriše područje "veličine Teksasa ili Francuske".

Rakete RS-28 Sarmat su sposobne da napadaju mete preko severnih i južnih polova i mogu nositi više nuklearnih glava od bilo kojeg drugog projektila na planeti, tvrdi Rusija.

Štaviše, projektili RS-28 Sarmat su u mogućnosti da isporučuju do 24 ruskih hipersoničkih planetarnih avangarda, od kojih svaka može nositi sopstveni nuklearni teret. Trenutno nema metoda odbrane protiv raketa Avangarda, koja navodno može da putuje 20 puta brže od brzine zvuka. Putin je rekao da će i Sarmat i Avangard biti spreman za borbu do 2020. godine.

Izrađen je termički nuklearni naoružani interkontinentalni balistički raket (ICBM) sa tečnim gorivom, koji je zamenio staru raketu SS-18. Sarmat "dozvoljava upotrebu svih vrsta pojedinačnih ciljeva, uključujući i one koji su još uvijek na ploči za crtanje", rekao je komandant ruskih komandira strateških protjača, general-pukovnik Sergej Karataiev.

Biće sposobna da oslobodi deset velikih termonuklearnih bojevih glava ili 16 manjih, ili kombinaciju oba, od kojih svaka može da ima cilj da pogodi drugu metu.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/DailyMail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.