NOVE BRUTALNE MERE AMERIKE: Rusima uvode JOŠ SANKCIJA zbog podrške Asadu!
Niki Hejli, Foto: Fonet

tenzije u svetu

NOVE BRUTALNE MERE AMERIKE: Rusima uvode JOŠ SANKCIJA zbog podrške Asadu!

Američka ambasadorka je rekla da će ministarstvo finansija sutra saopštiti detalje sankcija koje će se odnositi na kompanije koje su povezane sa Sirijom.

Objavljeno:

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je danas da će SAD uvesti nove ekonomske sankcije Rusiji zbog njene podrške sirijskom predsednikuBašaru el Asadu i dodala da Rusija treba da se suoči s posledicama zbog te podrške. Američka ambasadorka je rekla da će ministarstvo finansija sutra saopštiti detalje sankcija koje će se odnositi na kompanije koje su povezane sa Sirijom

. Hejlijeva je rekla da SAD još neće povući svoje snage iz Sirije. Ona je to izjavila posle poruke američkog predsednika Donalda Trampa na Tviteru u kojoj je branio svoj izraz "misija je završena" posle napada snaga SAD, Velike Britanije i Francuske na vojna postrojenja u Siriji. Napadi su sprovedeni posle optužbe zapadnih zemalja da su sirijske snage koristile hemijsko oružje za napad u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Prema njenim rečima, SAD imaju tri cilja kako bi "završili misiju u Siriji" a to su sprečavanje upotrebe hemijskog oružja, borba protiv džihadista Islamske države i nadgledanje delovanja Irana u regionu. - Ne povlačimo se dok ne obavimo te stvar - rekla je Niki Hejli za Foks njuz (Fox News).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.