VEĆ 800 DANA SEDI ISPRED ZGRADE VLADE: Ovog čoveka obožava cela INDIJA, a razlog njegovog protesta SLAMA SRCA!
Heroj Indije, Foto: Instagram printscreen

heroj nacije

VEĆ 800 DANA SEDI ISPRED ZGRADE VLADE: Ovog čoveka obožava cela INDIJA, a razlog njegovog protesta SLAMA SRCA!

Istrajan je u svojoj borbi za pravdu

Objavljeno:

SR Sridžit je Indijac koji više od dve godine, tačnije 800 dana, sedi mirno ispred zgrade vlade u gradu Trivandrum u znak protesta, zbog čega je postao obožavan u svojoj zemlji.

Razlog njegovog protesta je smrt njegovog brata. On smatra da ga je policija ubila u pritvoru, dok je policijska verzija priče da je njegov brat sam sebi oduzeo život.

Tužna priča ovog protestanta je počela 2015. godine kada je njegov brat (26) priveden u policijsku postaju zbog krađe telefona. To je policijska verzija priče. Ona druga verzija priče glasi da je brat zapravo bio zaljubljen u ženu koja je bila u rodu s jednim od šefova policije. I ono što je zanimljivo, čovjek je uhapšen dan uoči njenog venčanja s jednim drugim čovekom. Dan posle venčanja je završio u bolnici i umro. U službenom izveštaju stoji da je u pritvoru pokušao izvršiti samoubistvo.

- U bolnici sam jasno video brata koji je lisicama bio zavezan za rub kreveta. Pokušao mi je nešto reći. Na licu je imao masku za kiseonik, a jasno sam vidio masnice po celom njegovom telu. Policija me sprečila da mu se još približim - priča Sridžit za BBC.

On je rekao i da se navikao na život na ulici.

- Kad padne kiše uglavnom potražim zaklon u nekoj od obližnjih prodavnica. Inače, uglavnom sedim ovde naslonjen na zidić...

Prvih 750 dana protesta nije postogao ništa osim par kratkih razgovora u prolazu sa zaposlenima iz vladine zgrade. Međutim, kada su njegove slike osvanule na društvenim mrežama, nastalo je pravo ludilo.

Milioni ljudi su ga podržali pomoću taga #JusticeForSreejith, uključujući i mnoge indijske poznate ličnosti.

Mnogi su dolazili da sede sa njim, pa mu je bilo manje dosadno. Ali, boravak na ulici mu je ostavio poslednice po zdravlje - nekada je bio bodibilder, a danas ima 49 kilograma.

Zbog pritiska javnosti policija je počela da sprovodi unutrašnju kontrolu i preispituje slučaj njegovog brata. Oni su zatim slučaj predali federalnoj policiji.

Međutim, oni su ga odbili primiti s objašnjenjem da i ovako imaju pune ruke posla. Ubrzo nakon protesta širom ržave reagovao je Viši sud u Kerali i naredio da se slučaj preda federalnoj policiji.

Međutim, Sridžit još uvek ne odustaje od protesta, dok se ne uveri da su slučaj zaista preuzeli federalci.

- Političari i policajci su mi obećavali puno toga, ali ne verujem im ništa. Svoj protest prekidam u trenutku kad 'federalci' preuzmu slučaj - rekao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.