SRPSKI PANTERI PONOVO U AKCIJI? Ojadili katarskog šeika!
Sumnja se da su dva pljačkaša Srbi, Foto: EPA

spektakularna krađa

SRPSKI PANTERI PONOVO U AKCIJI? Ojadili katarskog šeika!

Nakit je ukraden sa izložbe u Italiji

Objavljeno:

Italijanska policija sumnja da su za spektakularnu pljačku izložbe u Duždevoj palati, sa koje je ukraden nakit vredan tri i po miliona evra, odgovorni Srbi.

Dvojica pljačkaša ukrala su 3. januara, oko 10 sati, iz oklopnog kovčega broš od desetokaratnog dijamanta, vredan oko milion i po evra i par naušnica sa dijamantima i rubinima, vrednih oko dva miliona evra.

Na dan zatvaranja izložbe “Treća lica Mughala i Maharaje” sigurnosne kamere zabeležile su pljačkaša, koji je prišao vitrini sa nakitom, razbio je i uzeo dragocenosti. Nakon toga se pridružio posetiocima, među kojima je bio i njegov saučesnik koji ga je pokrivao.

Imali su samo minut pre oglašavanja alarma i dolaska policije. Kada je policija stigla, oni su već uspešno pobegli.

Na izložbi, koja je otvorena u septembru, moglo se videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice.

U kolekciji je bilo drago kamenje, dijamanti, žad i indijski artefakti stari pet vekova.

Ukraden je dragoceni nakit
Ukraden je dragoceni nakitfoto: Fonet

Policija istragu vodi u tri pravca, a sumnjaju da su pljačkaši deo međunarodne grupe u bekstvu. Upravo zbog tehnike pljačke, posumnjali su na Srbe.

Uporedili su snimke iz 2016. u prodavnici “Goldsmit Tokatzian” u hotelu “Cipriani”, u kojima su se dogodile dve pljačke.

U prvoj je ukraden sat vredan preko 100.000 evra. Mesec dana kasnije, na isti način, lopovi su obili staklene vitrine u kojima su se nalazili broševi, minđuše i ogrlice, vredne oko 70.000 evra.

Sumnja se da je 2016. grupa Srba, povezana sa novom bandom “Blek panteri”, tokom sajma “Vičenca Oro”, ukrala dijamante i zlato u vrednosti milion evra. Uhapšeni su dva dana kasnije, a dva saučesnika posle nekoliko meseci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Alo.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.