Tokio i Seul "alarmirali" lovce zbog preleta ruskih bombardera!
Foto: Profimedia

nepoznat razlog

Tokio i Seul "alarmirali" lovce zbog preleta ruskih bombardera!

Rusija, koja se u malom delu graniči sa Severnom Korejom, u više navrata je izrazila zabrinutost zbog rastućih napetosti na Korejskom poluostrvu

Objavljeno:

Strateški bombarderi Rusije sposobni da nose nuklearno naoružanje preleteli su preko Tihog okeana, Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, zbog čega su se našli pod pratnjom lovaca ratnih vazduhoplovstava Japana i Južne Koreje, javlja "Rojters".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su bombarderi "tupoljev-95MS" leteli preko neutralnih voda, zajedno sa ruskim lovcima "suhoj-35s" i avionima za rano upozorenje "A-50".

ŠPANIJA U STRAHU: Islamska država preti novim napadima!

U saopštenju se ne navodi ukupan broj aviona koji su učestvovali u, kako piše, planiranom letu, a ni vreme i razlog izvođenja ove misije nisu saopšteni, prenosi Rojters.

Bombarderi su u vazduhu izvršili operaciju dolivanja goriva, a tokom dela leta bili su pod pratnjom južnokorejskih i japanskih lovaca, stoji u saopštenju.

Rusija, koja se u malom delu graniči sa Severnom Korejom, u više navrata je izrazila zabrinutost zbog rastućih napetosti na Korejskom poluostrvu izazvanih severnokorejskim nuklearnim raketnim programom, iznoseći i pritužbe zbog planova Japana da na svom tlu rasporedi američke sisteme za odbranu od raketnih napada, podseća agencija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.