PUTIN ODLUČIO: Anatolij Antonov novi ruski ambasador u SAD!
Foto: Reuters

odavno se znalo

PUTIN ODLUČIO: Anatolij Antonov novi ruski ambasador u SAD!

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Anatolij Antonov imenovan je za novog ruskog ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je zamenika ministra spoljnih poslova Anatolija Antonova za novog ruskog ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je Kremlj.

- Imenovati Anatolija Ivanoviča Antonova za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama i stalnog posmatrača Rusije u Organizaciji američkih država u Vašingtonu - navodi se u ukazu koji je potpisao Putin.

Kako tvrde neimenovani izvori u državnim strukturama Rusije, Kremlj je odluku o imenovanju simpatizera oštre politike prema Zapadu doneo još početkom jeseni 2016. godine, kada se političko vođstvo Rusije pripremalo za pobedu Klintonove na predsedničkim izborima u SAD.

foto: Wikipedia

Kako piše britanski "Telegraf", postavljanje Antonova je provaktivan potez, s obzirom da se nalazi na spisku ljudi koji su pod sankcijama Amerike i EU jer je, dok je služio kao zamenik ministra odbrane "podržavao raspoređivanje ruskih trupa u Ukrajinu".

"Telegraf" ističe da je Antonov potpuna suprotonst trenutnom ambasadoru Sergeju Kisljaku, "blagorečivom nuklearnom naučniku koji preferira večere i javna pojavljivanja, dok će Antonov doneti oštrinu ruskoj diplomatiji u Vašingtonu".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.