PENS POTVRDIO: Tramp će potpisati zakon o antiruskim sankcijama!
Foto: Reuters

sve je spremno

PENS POTVRDIO: Tramp će potpisati zakon o antiruskim sankcijama!

Predsednik Tramp je u Varšavi izjavio da Rusija ponovo nastavlja da podržava terorističke države Iran i Severnu Koreju, dodao je Pens

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp potpisaće zakon o uvođenju sankcija Rusiji, saopštio je potpredsednik SAD Majk Pens, javljaju mediji.

Pens je novinarima u Tbilisiju izrazio uverenje da će predsednik Tramp potpisati dokument o uvođenju sankcija protiv Rusije.

- Mi želimo da ih ukinemo, ali to će biti moguće samo pod uslovom da Rusija ispuni preuzete obaveze. Nedavni diplomatski koraci Rusije, nažalost, govore drugačije - dodao je on.

PUTIN NAREDIO: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju

Prema njegovim rečima, zakon o sankcijama protiv Rusije omogućava predsedniku i Stejt departmentu Sjedinjenih Američkih Država da sprovedu fleksibilniju politiku. „Potpisivanje od strane Kongresa i predsednika zakona o sankcijama protiv Rusije označava da nastupamo sa zajedničke pozicije.

Predsednik Tramp je u Varšavi izjavio da Rusija ponovo nastavlja da podržava terorističke države Iran i Severnu Koreju, dodao je Pens.

Zakon podrazumeva i mogućnost uvođenja sankcija licima koja nameravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku. U posebnoj tački govori se o težnji Sjedinjenih Država da se suprotstave izgradnji gasovoda „Severni tok 2“.

(Espreso.co.rs / Sputnik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.