Kremlj o sastanku Trampovog sina i ruske advokatice: NIŠTA MI NE ZNAMO!
Foto: AP

ko tu kome šta?

Kremlj o sastanku Trampovog sina i ruske advokatice: NIŠTA MI NE ZNAMO!

U "Trampovoj kuli" u Njujorku juna prošle godine sastali su se advokat Natalia Veselnitskaja, Tramp junior, Trampov zet Džerad Kušner i tadašnji šef kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort

Objavljeno:

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina rekao je danas da Kremlj ne zna za sastanak viših saradnika Donalda Trampa i ruske pravnice tokom predizborne kampanje 2016. kada je ona navodno rekla da ima informacije o Hilari Klinton.

Najstariji sin američkog predsednika Donald Tramp mlađi promenio je opis sastanka, rekavši juče da je mu je advokatica Natalia Veseljnickaja rekla da ima informacije o Klinton. U izjavi dan ranije, Tramp junior nije spominjao Klinton.

Na pitanje o tim navodima, Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao da ne zna ništa o tome ko je ta pravnica i dodao da Kremlj "ne može da prati" sve ruske advokate i njihove sastanke u Rusiji ili u inostranstvu, preneo je Asošijetid pres.

Ko će morati još da vežba - Putin ili Tramp? Njihov govor tela pokazao KO JE BIO GLAVNI na istorijskom sastanku!

List Njujork tajms naveo je, pozivajući se na savetnike Bele kuće, da je Tramp junior pristao na sastanak pošto mu je obećano da će dobiti informacije koje su štetene po Trampovu tadašnju rivalku, kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

U "Trampovoj kuli" u Njujorku juna prošle godine sastali su se advokat Natalia Veselnitskaja, Tramp junior, Trampov zet Džerad Kušner i tadašnji šef kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort.

Američki zvaničnici su nedavno saznali za taj sastanak, što su u subotu potvrdili predstavnici sina predsednika SAD i njegovog zeta u zasebnim izveštajima Njujork tajmsa.

Tramp junior je rekao da je Veselnickaja na sastanku tvrdila da ima informaciju da "pojedinci povezani sa Rusijom finansiraju Demokratski nacionalni komitet" i podržavaju Hilari Klinton.

- Nikakvi detalji o podržavanju nisu dati niti ponudjeni. Vrlo brzo je postalo jasno da ona nema značajne informacije - rekao je najstariji sin američkog predsednika.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.