TILERSON NA ZADATKU: Tramp mi je tražio da popravim odnose SAD sa Rusijom!
Foto: Fonetap

TEŽAK POSAO

TILERSON NA ZADATKU: Tramp mi je tražio da popravim odnose SAD sa Rusijom!

Na pitanje o Trampovim provokativnim tvitovima, uključujući one u kojima je kritikovao londonskog gradonačelnika nakon napada na Londonskom mostu proteklog vikenda, on je odgovorio da "predsednik ima sopstvene, jedinstvene načine komuniciranja sa američkim narodom i svetom"

Objavljeno:

Američki državni sekretar Reks Tilerson rekao je danas da je predsednik Donald Tramp zatražio od njega da obnovi odnose SAD sa Rusijom i da ne dozvoli da ga u tome spreče politička previranja povodom moguće povezanosti Rusije s Trampovom predizbornom kampanjom.

Tilerson je istakao da su odnosi Vašingtona sa Moskvom na niskom nivou i da se pogoršavaju, te da je Tramp od njega zatražio da te odnose stabilizuje i obnovi uzajamno poverenje, prenosi AP.

Američki državni sekretar je to izjavio u Velingtonu, na Novom Zelandu, gde se sastao sa premijerom Bilom Englišon tokom kratke posete.

ERDOGAN SMIRIJE TENZIJE: Turski predsednik razgovarao sa liderima Katara, Rusije, Kuvajta i SA!

Tilerson je napomenuo da ne može da komentariše detalje istrage o Rusiji, niti o tome da li bi njen ishod mogao da dovede do pada američke administracije jer, kako je rekao, "nema direktna saznanja o tome".

Tramp mu je, objasnio je on, rekao da ne dozvoli da ga u radu na odnosima s Moskvom omete "prašina koja se digla" zbog istrage.

- Jasno mi je rekao da delujem kojim tempom želim i u oblastima u kojim smatram da bismo mogli da ostvarimo napredak. U druga pitanja zaista nisam umešan - rekao je Tilerson.

foto: Reuter/Kevin Lamarque

Na pitanje o Trampovim provokativnim tvitovima, uključujući one u kojima je kritikovao londonskog gradonačelnika nakon napada na Londonskom mostu proteklog vikenda, on je odgovorio da "predsednik ima sopstvene, jedinstvene načine komuniciranja sa američkim narodom i svetom".

- Dobro se služi time, i ja nemam nameru da mu delim savete o tome kako da komunicira. To je njegova stvar - zaključio je Tilerson.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.