ODMAH SE OGLASIO NOVI PUTINOV MINISTAR ODBRANE! Pazite samo ŠTA SPREMA, neće DA ČEKA NI SEKUND!
Vladimir Putin, Foto: Profimedija

VAŽNE REČI

ODMAH SE OGLASIO NOVI PUTINOV MINISTAR ODBRANE! Pazite samo ŠTA SPREMA, neće DA ČEKA NI SEKUND!

Ovo pitanje treba rešiti

Objavljeno:

Andrej Belousov, iznenadni izbor predsdnika Vladimira Putina za novog ruskog ministra obdrane, rekao je u ponedeljak da je vojnicima potreban bolji pristup smeštaju, bolnicama i socijalnim naknadama.

Belousov, ekonomista koji je prethodno bio zamenik premijera, naglasio je potrebu da se bolje brine o ruskim vojnicima u obraćanju parlamentarnom odboru, prvom otkako ga je Putin imenovao u nedelju da zameni Sergeja Šojgua.

Državni mediji citirali su ga kako je rekao da postoji previše birokratije oko isplate naknada vojnom osoblju. Bilo je i problema sa smeštajem i lečenjem.

Andrej Belousov
Andrej Belousovfoto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

"Mislim da je haos kada sudionike učesnike vojne operacije koji se vraćaju na odmor teraju iz civilnih medicinskih ustanova u bolnice koje su često jednostavno prenatrpane. Ovo pitanje treba rešiti", rekao je Belousov.

Čini se da su komentari Belousova, koji nema vojno iskustvo, imali cilj pokazati pripadnicima oružanih snaga da razume njihovu zabrinutost i da će raditi na poboljšanju njihovih uslova.

Obraćao se odboru za osbranu i sigurnost gornjeg doma parlamenta, Veća Federacije, u sklopu procesa potvrđivanja novog sastava vlade nakon što je početkom ovog meseca počeo peti Putinov predsednički mandat.

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

(Espreso/Index.hr/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.