DRŽAVNA DUMA RUSIJE IMENOVALA PREMIJERA: Ovaj čovek će biti Putinova desna ruka, pala je ključna odluka!
Vladimir Putin, Foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

VAŽNA ODLUKA

DRŽAVNA DUMA RUSIJE IMENOVALA PREMIJERA: Ovaj čovek će biti Putinova desna ruka, pala je ključna odluka!

Novi predsednik Vlade mora najkasnije nedelju dana od imenovanja da dostavi predsedniku Rusije predloge o strukturi saveznih organa izvršne vlasti

Objavljeno:

Državna duma Rusije je na plenarnom sastanku usvojila predlog rezolucije o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera.

Za ovaj predlog glasalo je 375 poslanika, uzdržanih je bilo njih 57, dok nijedan od poslanika nije glasao protiv, prenosi RIA Novosti. Novi predsednik Vlade mora najkasnije nedelju dana od imenovanja da dostavi predsedniku Rusije predloge o strukturi saveznih organa izvršne vlasti.

U roku od 14 dana, premijer podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsednika vlade i saveznih ministara, osim šefova bezbednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura.

Donji dom parlamenta donosi odluku o kandidatima koje podnosi predsednik vlade najkasnije u roku od nedelju dana. Osobe koje je predložio za funkcije imenuje predsednik Ruske Federacije.

Mihail Mišustin
Mihail Mišustinfoto: EPA / DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVE

Rukovodioce Ministarstva odbrane, FSB-a, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva spoljnih poslova imenuje sam predsednik nakon konsultacija sa Savetom Federacije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin podneo je danas Državnoj dumi predlog o ponovnoj kandidaturi Mihaila Mišustina za mesto premijera.

Mišustin je i do sada bio premijer Rusije, a na tu funkciju izabran je 2020. godine. Pre toga je od 2010. godine bio šef Federalne poreske službe.

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.