Zaharova isprozivala Amerikance: Imate tako moćne resurse, a što se tiče intelekta pali ste na nulu!
Foto: Profimedia

dan nakon sastanka

Zaharova isprozivala Amerikance: Imate tako moćne resurse, a što se tiče intelekta pali ste na nulu!

Lavrov je juče u Vašingtonu razgovarao sa Trampom, a prethodno sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom
Objavljeno:

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su američki mediji tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.

Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao Lavrov posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.

Većina pitanja, kako je rekla, ticala su se navodnog mešanja Rusije u američke izbore i smene direktora FBI, prenosi TASS.

OČI U OČI SA RUSIMA! Lavrov PRVI PUT kod Trampa u Beloj kući!

- Nijedan ozbiljni argument, a ni šala nisu uspeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nisu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za odredjene personalne smene u sopstvenoj zemlji - rekla je Zaharova, koja je u ruskoj delegaciji koju u SAD predvodi Lavrov.

foto: Reuters

To, kako je kazala, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane odredjenih političkih grupa. Ona je rekla i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.

- Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom sveta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta - zaključila je ona.

Kremlj: Oprezan optimizam za odnose Rusije i SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva sa opreznim optimizmom gleda na izglede za za poboljšanje američko-ruskih odnosa posle sastanka ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu.

foto: AP

- Sam razgovor je izuzetno pozitivan. Pred nama je još puno posla - rekao je Peskov novinarima povodom sastanka Lavrova i Trampa juče, prenosi Rojters.

Lavrov je juče u Vašingtonu razgovarao sa Trampom, a prethodno sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom. Predsednici dveju zemalja, Donald Tramp i Vladimir Putin, trebalo bi da razgovaraju na sastanku zakazanom za jul u nemačkom gradu Hamburgu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.