OVO SU USLOVI ZA DOBIJANJE DIGITALNE NOMADSKE VIZE ZA TURSKU: Prijavu mogu da podnesu građani ovih 36 zemalja
Turska, Foto: EPA STR

DETALJNO

OVO SU USLOVI ZA DOBIJANJE DIGITALNE NOMADSKE VIZE ZA TURSKU: Prijavu mogu da podnesu građani ovih 36 zemalja

Turska, sa svojom robusnom tehnološkom infrastrukturom, lako dostupnom lokacijom i veoma naprednim digitalnim bankarstvom i sistemima plaćanja, već je postala popularna destinacija za digitalne nomade poslednjih godina

Objavljeno:

Sa svojim živahnim gradovima i zadivljujućim obalama, Turska, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu, sada je na putu da postane utočište i za digitalne nomade.

Da bi dobili vizu za Tursku, digitalni nomadi mogu lako da pokrenu proces prijave sa platforme Digital Nomad Pre-Application Digital Nomad GoTurkiye. Nakon ispunjavanja uslova na ovoj platformi, što je samo prvi korak procesa, digitalni nomadi će dobiti „Sertifikat za identifikaciju digitalnog nomada“. Sa sertifikatom koji dobijaju sa platforme, digitalni nomadi treba da nastave svoj proces u turskim konzulatima i/ili centrima za vize.

Ko može postati digitalni nomad u Turskoj?

Državljani Francuske, Nemačke, Italije, Belgije, Holandije, Luksemburga, Irske, Danske, Grčke, Hrvatske, Španije, Portugala, Austrije, Finske, Švedske, Češke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Slovačke, Estonije, Letonije, Litvanije, Malte, Bugarske, Rumunije, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske, SAD, Kanade, Ruske Federacije, Ukrajine i Belorusije, starosti od 21 do 55 godina, mogu da podnesu zahtev za digitalnu nomadsku vizu u Turskoj.

Da biste dobili sertifikat za identifikaciju digitalnog nomada, morate da priložite sledeća dokumenta nakon registracije na platformi:

• Putna isprava/pasoš važi najmanje šest meseci od dana dolaska u Tursku

• Diploma o visokom obrazovanju ili dokument koji zamenjuje diplomu

• Dokument koji pokazuje da podnosilac zahteva radi kao digitalni nomad:

a) Ugovor ako radi za kompaniju (osim kompanija u Turskoj)

b) ili ugovor o radu između podnosioca prijave i kompanije ako je samozaposleni (osim kompanija u Turskoj)

• Biometrijska fotografija

• Dokument koji dokazuje da podnosilac zahteva ima mesečni prihod od 3.000 USD ili godišnji prihod od 36.000 USD

Turska nudi digitalnim nomadima sve što im je potrebno i više

Turska, sa svojom robusnom tehnološkom infrastrukturom, lako dostupnom lokacijom i veoma naprednim digitalnim bankarstvom i sistemima plaćanja, već je postala popularna destinacija za digitalne nomade poslednjih godina. Sa digitalnom nomadskom vizom, posetioci mogu produžiti svoj boravak u Turskoj i uživati u jedinstvenoj lepoti zemlje dok koriste brzi internet i mobilnu vezu u njenim većim gradovima.

Energetska metropola: Istanbul

Istanbul, tačka susreta različitih kultura, nije samo istorijska lokacija na kojoj se ukrštaju hiljade godina civilizacija, već i poslovni centar sa velikim kompanijama i malim startapima. Ovaj živahni grad, do kojeg se lako može stići direktnim letovima iz gotovo bilo kog dela sveta, zadovoljava potrebe svih vrsta profesionalaca i posetilaca svojom saobraćajnom infrastrukturom, raznovrsnim mogućnostima smeštaja od apartmana za iznajmljivanje do hostela i hotela, blagom klimom i modernim poslovnim oblastima.

Istanbul je grad u kome možete uživati u spektakularnom pogledu dok radite na daljinu u kafićima i parkovima koji nude besplatnu bežičnu internet konekciju (Wi-Fi) ili u kancelarijama za saradnju u različitim delovima grada. Sa svojom višeslojnom živahnošću, istorijskim zgradama koje čekaju da budu otkrivene, multikulturalnom istorijom, aktivnom kulturnom i umetničkom scenom tokom cele godine, i svojom ukusnom kuhinjom koja fascinira svakoga, radnici na daljinu mogu da uživaju u društvenom okruženju i drugim prepoznatljivim karakteristikama Istanbula.

Istanbul
Istanbul foto: RINA

Jedinstven spoj istorije i modernosti: Izmir

Izmir, koji je jedna od preporuka Loneli Planeta za putovanje 2024. godine, je prostran i udoban grad koji odgovara potrebama digitalnih nomada. Širok izbor smeštajnih kapaciteta, odlična lokacija pored mora, egejska kuhinja i tekstura koja spaja istoriju i savremenu kulturu su među prepoznatljivim karakteristikama grada. Mnogi popularni gradovi na moru su takođe udobni za digitalne nomade sa svojom modernom infrastrukturom. Bez obzira na to gde boravite, možete da nastavite da radite u kafiću i uživate u dubokim plavim vodama Egeja kad god vam zatreba pauza.

Radno okruženje prepleteno sa prirodom i morem: Mugla

Mugla, koja se nalazi na spoju Sredozemnog i Egejskog mora, savršena je opcija za digitalne nomade. Zahvaljujući svojim poznatim gradovima kao što su Dalaman, Bodrum i Fetije u kojima se osećate kao da ste u raju, Mugla nudi posetiocima radni proctor u kojem se osećaju kao na odmoru.

Dok Mugla nudi posetiocima mirno radno okruženje sa svojim prirodnim lepotama i robusnom infrastrukturom, takođe čini slobodno vreme još prijatnijim uz aktivnosti koje se kreću od istraživanja drevnih gradova do obilazaka brodom i ukusne egejske kuhinje. Za one koji sanjaju o radnom prostoru poput raja, Mugla je sanjivo mesto sa svojim plavom zastavom, nagrađivanim zlatnim plažama i obalom okruženom kristalnim vodama, mirnim zalivima i zapanjujućim pogledom.

1 / 4 Foto: AP Photo Burhan Ozbilici

Beskrajna iskustva pod mediteranskim suncem: Antalija

Antalija, srce turske rivijere, takođe je omiljena za digitalne nomade, sa svojom klimom koja pruža 300 sunčanih dana godišnje. Okružen dugim plažama, drevnim gradovima, muzejima koji odražavaju slavnu istoriju grada i mediteranskim delicijama, ovaj grad je jedinstvena destinacija gde posetioci mogu da uživaju u prelepim pogledima dok rade i odmaraju. U Antaliji, gde možete iskusiti alternativne luksuzne smeštajne kapacitete opremljene svim vrstama sadržaja, posetioci mogu da istraže drevne gradove kao što su Patara, Aspendos, Perge, Faselis i Olimpos, Likija i Sveti Pavle dok uživaju na plažama sa Plavom zastavom.

Bonus video:

02:28

PONAVLJA SE ISTI OBRAZAC! Politikolog tvrdi: Ovaj čovek ide istim putem kao Erdogan nekad, TURSKA MOŽDA DOBIJE NOVOG PREDSEDNIKA

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.