PALATA NE PRESTAJE DA BRUJI O SAHRANI! Javnost na nogama zbog NAJNOVIJIH ŠUŠKANJA, insajderi sve OBELODANILI
Kralj Čarls i Kejt Midlton, Foto: Printscreen/Instagram/theroyalfamily

VELIKA BRITANIJA

PALATA NE PRESTAJE DA BRUJI O SAHRANI! Javnost na nogama zbog NAJNOVIJIH ŠUŠKANJA, insajderi sve OBELODANILI

Sedamdesetpetogodišnji monarh ostao je uglavnom izvan javnosti od februara kada je saopštio da boluje od raka

Objavljeno:

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa se postepeno pogoršava, što je navelo zvaničnike Bakingemske palate da redovno ažuriraju plan za njegovu sahranu, a te pripreme su počele dan nakon sahrane kraljice Elizabete, tvrde insajderi, prenosi New York Post.

Sedamdesetpetogodišnji monarh ostao je uglavnom izvan javnosti od februara kada je saopštio da boluje od raka kako bi sakrio svoje pogoršano stanje, s obzirom na to da su mu višestruki izvori rekli za Daily Beast da situacija "nije dobra".

"Naravno da je odlučan da pobedi rak i da sve čine u tom smislu. Svi ostaju optimistični, ali on je zaista veoma loše", rekao je za ovaj medij izvor koji se opisuje kao stari prijatelj kraljevske porodice.

Kralj Čarls nikada nije otkrio koji mu je kancer dijagnostikovan, ali je priznao da nije reč o karcinomu prostate, koji je jedan od najlakše lečivih oblika bolesti.

Kraljevska porodica je takođe bila suzdržana u vezi sa njegovim medicinskim problemom, ali dobro pozicionirani insajderi i politički komentatori su javno govorili o tome kako kralj "veoma dobro reaguje" na tretman.

Međutim, iza scene, saradnici kralja Čarlsa redovno pregledaju kopije više stotina stranica dokumenta koji sadrži planove za kraljevu sahranu, nazvanog "Operacija Menai Bridž".

Kamila i Čarls
Kamila i Čarlsfoto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

"Planovi su izvađeni iz fioke i aktivno se ažuriraju. Ništa više nego što biste očekivali s obzirom na to da je kralju dijagnostikovan kancer. Ali su svakako fokusirani na to", rekao je bivši saradnik sa vezama sa trenutnim dvorjanima za Daily Beast.

Izuzetno detaljan dokument kreiran je dan nakon što je kraljica Elizabeta sahranjena 8. septembra 2022. godine - i koristi sahranu najdugovečnije britanske kraljice kao vodič kako bi se osiguralo da sve protekne glatko.

Vojni zvaničnici su potvrdili za Daily Beast da se Operacija Menai Bridž redovno ažurira, ali su istakli da je to standardna procedura i da bi bilo "apsurdno izvlačiti bilo kakve zaključke" iz toga.

Svi članovi kraljevske porodice imaju ažurirane planove za svoje sahrane koji su kategorizovani prema kodiranim rečima koje se odnose na mostove, pri čemu je plan za sahranu kraljice Elizabete bio poznat kao "Operacija London Bridž".

Plan smrti bivšeg princa od Velsa nazvan je po visećem mostu koji povezuje ostrvo Engleske s kopnom Velsa.

"Naravno da gledaju svaki aspekt Menai Bridža. Kraljičina sahrana je prošla kako je očekivano i visoko je podigla lestvicu. To nije emotivna stvar, to je posao, jedan vrlo ozbiljan, i razumljivo je da niko ne planira da bude uhvaćen na prepad", rekao je visoki zvaničnik uključen u planiranje kraljevskih sahrana.

Još jedan zvaničnik je dodao da "planiranje za najgore situacije je ono što vojska radi ... Morate da imate na umu razmeru ove stvari. Divizija vojske, pod komandom general-majora Džejmsa Boudera, predvodi - to su sedam gardijskih pukova. Onda imate celu Londonsku oblast, pukove Teritorijalne armije i Kraljevsku konjičku artiljeriju. To je pre nego što dođete do mornarice ili vazduhoplovstva. Čarls je godinama bio tesno povezan sa padobranskim pukom, tako da će i oni biti uključeni.

"To je samo ceremonijalni kraj", nastavio je. "Zatim vam je potrebna gigantska bezbednosna operacija jer je svaki veoma veoma važan pojedinac na planeti na sahrani. Govorimo o svemu, od odbrane od raketa do obezbeđenja od napada usamljenog napada;a."

"Čitava stvar od bljeska do eksplozije traje manje od dve nedelje, što znači da svaki aspekt mora biti temeljno isplaniran unapred. Ozbiljno planiranje Čarlove sahrane počelo je dan nakon što su sahranili kraljicu."

Zvaničnici kralja Čarlsa nisu odgovorili na zahtev za komentar od strane Page Six-a ili Daily Beast-a.

Bonus video:

15:53

VEČERNJI DNEVNIK 25.04.2024

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.