PAZITE SAMO ŠTA JE LUKAŠENKO SADA IZGOVORIO! Posle ovih žestokih reči je SVE JASNO - možda će PRESTATI DA POSTOJI..
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

PREDSEDNIK BELORUSIJE

PAZITE SAMO ŠTA JE LUKAŠENKO SADA IZGOVORIO! Posle ovih žestokih reči je SVE JASNO - možda će PRESTATI DA POSTOJI..

Lukašenko je rekao da je Ukrajina koncentrisala grupu od 120.000 vojnika u blizini beloruske granice i ocenio da je verovatnoća provokacija ukrajinske vojske prilično velika

Objavljeno: 14:51h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će Ukrajina "možda prestati da postoji" ako ne stupi u mirovne pregovore sa Rusijom.

- Situacija je veoma ozbiljna. Verujem da će Ukrajina, ako ne stupi u pregovore, kad tad izgubiti svoju državnost i možda prestati da postoji - rekao je Lukašenko u obraćanju parlamentu, prenosi TASS.

Govoreći o mirovnim uslovima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Lukašenko je napomenuo da "nema potrebe da se predlažu tako radikalna rešenja koja deluju patriotski, ali nisu realna", kao i da Rusija neće napustiti Krim i ostale nove teritorije.

Lukašenko je upozorio da je nedavni paket pomoći SAD od 60 milijardi dolara za Ukrajinu "veliki faktor za eskalaciju konflikta u Ukrajini", a naročito zbog finansiranja raketnih sistema ATACMS sa velikim dometom.

- Okolnosti su zrele za pregovore o mirovnom sporazumu - dodao je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenkofoto: EPA-EFEGAVRIIL GRIGOROV SPUTNIK

"Ukrajina koncentrisala 120.000 vojnika u blizini granice sa Belorusijom"

Lukašenko je rekao da je Ukrajina koncentrisala grupu od 120.000 vojnika u blizini beloruske granice i ocenio da je verovatnoća provokacija ukrajinske vojske prilično velika.

- Na našim južnim granicama stvara se veoma napeta situacija, u neposrednoj blizini beloruske granice nalazi se oko 120.000 ljudi - rekao je Lukašenko na sednici parlamenta.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci su potpuno minirali granicu sa Belorusijom. Evidentirano je i 24-časovno izviđanje svih vrsta usmereno protiv Belorusije, prenosi RIA.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenkofoto: Profimedia

- Vidimo sistematske provokativne i demonstrativne akcije pripadnika ukrajinske vojske protiv službenika beloruskih organa za sprovođenje zakona koji se nalaze u pograničnim oblastima, uključujući narušavanje državne granice Belorusije - rekao je Lukašenko.

Bonus video:

00:49

RUSIJA I BELORUSIJA POSTAJU JEDNA ZEMLJA! Stručnjaci nemaju dilemu: NATO u prednosti što se tiče sektora privatne vojske

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.