Lavrov posle sastanka sa Trampom: SANKCIJE NISU NAŠ PROBLEM!
Foto: Reuters

otvoreno

Lavrov posle sastanka sa Trampom: SANKCIJE NISU NAŠ PROBLEM!

Moskva i Vašington mogu i trebalo bi da zajedno rešavaju svetske probleme, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov
Objavljeno:

On je to rekao nakon sastanaka s predsednikom SAD Donaldom Trampom i američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Vašingtonu.

Lavrov je dodao da dve zemlje veruju da ke uspostavljanje zona deeskalacije u Siriji usmereno ka okončanju nasilja u zemlji.

foto: Reuters

- Imao sam bilateralni sastanak s Reksom Tilersonom, onda je nas dvojicu primio predsednik Tramp. Razgovarali smo, pre svega o našoj saradnji na međunarodnom nivou - rekao je Lavrov, prenosi TAS.

On je dodao da pitanje sankcija Rusiji nije bilo tema razgovora sa Tilersonom i Trampom.

foto: Fonetap

- Nismo razgovarali o sankcijama. To nije naš problem, to su jednostrane akcije koje su preduzete protiv nas - rekao je Lavrov.

OČI U OČI SA RUSIMA! Lavrov PRVI PUT kod Trampa u Beloj kući!

TAS prenosi da je sastanak Lavrova i Trampa trajao oko 40 minuta i da je održan iza zatvorenih vrata.

foto: Reuter

Sastanak je usledio dan nakon što je Tramp otpustio direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je nadgledao istragu o umešanosti Rusije u predizbornu kampanju za predsedničke izbore 2016. godine, navodi AP.

foto: Fonatap/AP/Reuters

Pre dolaska u Belu kuću, Lavrov je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji je rekao da je njihov sastanak prilika za dvojicu diplomata da nastave dijalog i razmenu stavova koju su započeli prošlog meseca u Moskvi.

Tramp je smenio Komija, a na čelo FBI dolazi Hilarin čovek!

Odnosi SAD i Rusije pogoršani su od američkih udara na sirijsku vazduhoplovnu bazu, a ovaj sastanak bi trebalo da bude signal da su se poboljšali odnosi za koje je nedavno Tramp rekao da su na "najnižem nivou", navodi AP.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.