ZAHAROVA NIJE MOGLA DA PREĆUTI, HITNO SE OGLASILA: Na Zapadu će POBESNETI, ukoliko se OVO DESI NEĆE IH ŠTEDETI...
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

UDARILA SVOM SILOM

ZAHAROVA NIJE MOGLA DA PREĆUTI, HITNO SE OGLASILA: Na Zapadu će POBESNETI, ukoliko se OVO DESI NEĆE IH ŠTEDETI...

Kako je istakla, Rusija ima na raspolaganju značajna zapadna sredstva i imovinu „koji mogu biti podložni uzvratnim akcijama“

Objavljeno:

Moskva neće unapred otkrivati uzvratne mere u slučaju konfiskovanja ruske imovine na Zapadu, ali ukoliko se to desi „neće ih štedeti“, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„U slučaju konfiskovanja ruske imovine, Rusija će se rukovoditi principom reciprociteta u međunarodnim odnosima, koji predviđa neotuđivo pravo na uzvratne mere. Ne nameravamo sve to da otkrivamo, ali akcije će biti odlučne.

Niko ne namerava da postupa blago u slučaju pokušaja da se ruske rezerve koriste kao zalog za obveznice, koje bi Zapad navodno mogao da emituje kako bi privukao privatni kapital za finansiranje kijevskog režima“, kazala je Zaharova.

Kako je istakla, Rusija ima na raspolaganju značajna zapadna sredstva i imovinu „koji mogu biti podložni uzvratnim akcijama“.

Marija Zaharova
Marija Zaharova foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

„Svi pojedinci i fondovi, koji se odluče na takve finansijske instrumente, biće prvi kandidati za kontrasankcije sa dalekosežnim posledicama po njihovo međunarodno poslovanje“, poručila je Zaharova.

Nakon početka specijalne operacije, EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu ruskih deviznih rezervi u iznosu od približno 300 milijardi evra. U Briselu razgovaraju o tome kako bi mogli da iskoriste zamrznutu rusku imovinu za finansiranje obnove Ukrajine.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

(Espreso/ Politika/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.