KO JE ZAPRAVO DORA BAKOJANI? U Beograd nikad nije kročila, a muž joj je ubijen!
Teodora Dora Bakojani, Foto: Printscreen/ Youtube/ Kosovoonline

biografija

KO JE ZAPRAVO DORA BAKOJANI? U Beograd nikad nije kročila, a muž joj je ubijen!

Ona je obavljala funkciju grčke ministarke spoljnih poslova, a bila je i gradonačelnica Atine

Objavljeno:

Parlamentarna skupština Saveta Evropa juče je usvojila preporuku za prijem tzv. Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Izveštaj je predstavila izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem tzv. Kosova - Dora Bakojani.

Ko je Dora Bakojani?

Teodora Dora Bakojani je grčka političarka. Ona je obavljala funkciju grčke ministarke spoljnih poslova, a bila je i gradonačelnica Atine.

Bila je prva žena gradonačelnik Atine i prva žena ministar spoljnih poslova, što je i najviša politička pozicija koju je u istoriji imala neka grčka političarka.

Bila je dugogodišnji član Nove demokratije iz koje je isključena zbog podrške antikriznim merama Vlade pa je krajem 2010. osnovala novu stranku, Demokratsku alijansu.

Ona je najstarija od četvoro dece grčkog političara Konstantina Micotakisa, koji je bio premijer Grčke u periodu od 1990. do 1993. godine i lider grčke konzervativne stranke Nova demokratija od 1984. do 1993.

Tokom školovanja, pohađala je nemačku školu u Atini i Parizu. Studirala je političke nauke i komunikaciju na Univerzitetu Ludvig-Maksimilijan u Minhenu i kasnije je nastavila studije na Atinskom Univerzitetu.

Teodora Dora Bakojani
Teodora Dora Bakojanifoto: EPA/HERWIG VERGULT

Bila je udata za istaknutog novinara i političara Pavlosa Bakojanija koji je 26. septembra 1989. godine ubijen u atentatu terorističke grupe 17. novembar. Sa njim ima dvoje dece.

Bakojanijeva je priznala da je izveštaj, u kojem je preporučila da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, napisala, a da nijednom nije došla u Beograd, iako je tako bilo dogovoreno na Političkom komitetu, koji ju je i poslao da stvari proveri na terenu.

Bonus video:

09:29

ŠOK! NEMAČKA POKUŠALA DA PRIPOJI KOSOVO ALBANIJI! Istoričar otkrio detalje sramnog dokumenta koji je ciljao na RAZBIJANJE SRBIJE

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.