NAKON EMISIJE O ŽIVOTU NA SELU, ŽIVOT IM POSTAO PRAVI PAKAO: "Meštani su nas mrzeli i naterali nas NA OVU ODLUKU!"
Lin i Ričard sa decom, Foto: Pirntscreen/Youtube/Channel4

portugal

NAKON EMISIJE O ŽIVOTU NA SELU, ŽIVOT IM POSTAO PRAVI PAKAO: "Meštani su nas mrzeli i naterali nas NA OVU ODLUKU!"

Četvoročlanoj porodici se život u Portugalu pretvorio u noćnu moru

Objavljeno:

Život u zabačenom portugalskom selu postao je košmar na javi nakon što se porodica 2018. pojavila u britanskoj emisiji "Our Wildest Dreams" koja prati život tamošnjih porodica koji su rešili da se odsele iz zemlje. Lin i Ričard veruju da su nakon emitovanja ove emisije nehotice sami sebe napravili metom lokalnog stanovništva.

Usledili su uznemiravanje i nebrojeni incidenti, a čitavoj porodici dodeljen je nadimak "engleske svinje". Ujedno, meštani su širili glasine da je Lin prostituka koja se klanja đavolu, samo zato što je posadila cveće ispred svoje kuće, prenosi "Daily Mail".

Četvoročlanoj porodici se život u Portugalu pretvorio u noćnu moru

Stvari su eskalirale kada su meštani napali njihovog porodičnog psa Sjua, a potom je neko otrovao i njihove koze. Naknadno je jedan meštanin priznao da je u janurau ukrao njihovu mačku Ponju i njene mačiće. Kada se gospođa Eplbi-Brisko suočila sa jednim od seljaka o misterioznoj smrti koza, rečeno joj je: "Uzeli smo vaše kućne ljubimce, a vi ste sledeći".

Porodica Eplbi Briskot
Porodica Eplbi Briskotfoto: Pirntscreen/Youtube/Channel4

"Jednostavno nisam mogla više da izdržim, to je bila kap koja je prelila čašu. Bila sam toliko uplašena da nisam mogla da budem sama u kući, pa sam se po ceo dan motala po najvećem lokalnom gradu kako bih se osećala bezbedno. Bilo je toliko loše da sam, kada bih išla na farmu, nosila nož sa sobom, a sebe smatram pacifistom", ispričala je Lin za "The Sun".

Na kraju je četvoročlana porodica u februaru ove godine bila primorana da se vrati u Veliku Britaniju. U domovinu su se vratili sa malim koferom u kome je bila odeća za presvlačenje i pidžame. Lin sa ćerkama Emili (12) i Ajvi (10) sada živi u jednokrevetnom stanu, dok je Ričard još uvek u Portugalu jer pokušava da proda imovinu i obezbedi transport njihovih stvari.

Porodica je pokrenula i akciju na stranici "GoFundMe" kako bi im ljudi pomogli da ponovo stanu na noge u rodnoj zemlji. "U početku je naš život bio sjajan i želeli smo da se integrišemo sa lokalcima, pa se nismo mešali sa ostalim doseljenicima. Ćerke smo upisali u seosku školu, kupili smo malu farmu na kraju sela, počeli smo da učimo jezik, uradili smo sve što smo mislili da je ispravno. Nismo znali da je u selu vladalo opšte negodovanje zbog nas, nismo uradili ništa loše, pa nismo uopšte to dovodili u pitanje", napisala je Lin između ostalog.

Bonus video:

48:35

REDAKCIJA 15.04.2024. 2. DEO

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.