FILMSKA PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM! Izgubila psa u Grčkoj, godinu dana kasnije ga našli u SRBIJI, NEVEROVATNO!
Raike, Foto: Printscreen/Facebook/RemyDargere

PRELEPE VESTI

FILMSKA PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM! Izgubila psa u Grčkoj, godinu dana kasnije ga našli u SRBIJI, NEVEROVATNO!

Remi Dargere iz Francuske izgubila je prošle godine svog psa u blizini grčko-turske granice, nakon njihovog zajedničkog letovanja u Grčkoj

Objavljeno: 12:42h

Skoro pa filmska priča psa po imenu Raike oduševila je sve ljude širom Francuske, Grčke ali i Srbije koji su unazad godinu dana pokušavali da pomognu njenoj vlasnici Remi da je pronađe, ali bezuspešno - sve do pre dva dana.

Remi Dargere iz Francuske izgubila je prošle godine svog psa u blizini grčko-turske granice, nakon njihovog zajedničkog letovanja u Grčkoj. Već gubeći nadu da će je ikada pronaći, stigle su predivne vesti iz Srbije - Raike je upravo pronađena u našoj zemlji!

Iako je potpuno nejasno kako je Raike iz Grčke sama dospela čak u Srbiju, neuništiva keruša je to na svu sreću uspela! Prepuštena sama sebi, nakon godinu dana nađena je na 1.000 kilometara dalje od mesta gde se izgubila - u Srbiji, u blizini granice sa Bosnom.

Veruje se da je u pokušaju da se vrati u Lion u Francusku, gde živi njena gazdarica dala sve od sebe da u tome i uspe. Što joj je pošlo za rukom.

Hrabru kerušu u baštama Evrosa, na srpsko-bosanskoj granici, uočili su ljubitelji životinja koji su je odmah odveli kod veterinara. Uz pomoć čipa vrlo brzo su saznali da pripada Francuskinji, koju su ubrzo kontaktirali a onda je, nakon nekoliko dana došlo do njihovog susreta - baš kao na filmu sa srećnim krajem.

Kako se izgubila?

Raika je u Grčku stigla aprila 2023. godine na bicikli svoje vlasnice u specijalno dizajniranoj korpi. Međutim stigavši 7. aprila 2023. godine u blizini grčko-turske granice jednogodišnju Raiku uplašili su psi lutalice zbog kojih je izašla iz korpe i potrčala u nepoznatom pravcu. Njena vlasnica ju je uzalud dozivala i tražila sledćih nekoliko sati. Čak je ostala i oko mesec dana duže kako bi uz pomoć volontera svog psa pronašla, ali ništa nije urodilo plodom.

"Štampali smo plakate sa fotografijom Raike, čak smo snimili Remin zvižduk, sa nadom da bismo tako mogli da je dozovemo. Prečešljali smo ogroman teren, nadajući se da ćemo je naći. Strahovali smo jer tu ima planina, šuma u kojima ima vukova", rekla je Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je učestvovala u potrazi za Raikom.

Dora kaže kako je Remi nakon mesec dana bezuspešne potrage morala da se vrati u Francusku i da je bila očajna jer je verovala da svog psa nikada više neće videti.

"Nada može pomeriti planine"

Međutim, godinu dana kasnije stigla je najlepša moguća vest iz Srbije.

Naime, u blizini granice sa Bosnom, članovi jedne organizacije za zaštitu životinja su je pronašli, odveli veterinaru kada su uz pomoć čipa otkrili kome Reika pripada.

"Uspeli su brzo da pronađu kontakt od Remi, pozvali su je i ona nije verovala šta čuje! Odmah je za vikend doputovala da je uzme", ispričala je Dora pa dodala:

"Nada može pomeriti planine!"

Bonus video:

46:24

REDAKCIJA 11.04.2024. 2. DEO

(Espreso/Blic/Typosthes/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.