OD MALENE MEDLIN VEĆ 17 GODINA NEMA NI TRAGA NI GLASA: Nestala je iz svog KREVETA, a iza nje je ostalo samo...
Foto: EPA/Koen Suyk, AP Photo Joao Matos, EPA METROPOLITAN POLICE HANDOUT HANDOUT

JEZIVO

OD MALENE MEDLIN VEĆ 17 GODINA NEMA NI TRAGA NI GLASA: Nestala je iz svog KREVETA, a iza nje je ostalo samo...

Kako je nestala mala Medlin Meken?

Objavljeno:

Nestanak male devojčice Medlin Meken uzburkao je javnost 2007. godine i ne prestaje da izaziva interesovanje kad god se pomene. Ko je bila mala Medlin i šta sve znamo o njenom nestanku?

Medlin Meken, devojčica iz Velike Britanije, nestala je 3. maja 2007. godine u Praja de Luiz, u Portugalu.

Medlin, tada trogodišnjakinja, bila je na odmoru sa roditeljima, Kejt i Geri Meken, porodicom i prijateljima. Prema navodima roditelja, dok su oni bili na večeri deca Mekenovih spavala su u apartmanu. Oko 22 časa majka je primetila da male Medlin nema, a na mestu je spavala Medlin, ostalo je ćebe i plišana igračka.

Tada je krenula potraga, koja je ubrzo ima svetske razmere.

Lokalna policija prvo pomišlja na kidnapovanje, ali za to nema nikakvih dokaza. U narednih nekoliko nedelja, portugalska policija došla je do navodnog saznanja da je devojčica mrtva. Pored svih navodnih zaključaka, bilo je reči i o nameštaljki - sumnjali su da su roditelji inscenirali scenu da bi zataškali nesreću.

Roditelji male Medlin
Roditelji male Medlinfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Jedan od problema od početka je bio to što je policija mislila da je dete odlutalo tokom noći, a nisu ni pomišljali u tom trenutku na otmicu. Kao što znamo, prvih 24 časa su najavažnija u slučaju otmice, a vremenom je slučaj zastareo. Međutim, roditelji su unajmili privatnog detektiva u nadi da će naći njihovu devojčicu. Od ovog nestanka prošlo je 17 godina.

Na koga se sumnjalo?

Iako je postojalo mnogo spekulacija o potencijalnoj sudbini male devojčice, jedna je delovala posebno verovatno. Pominjale su se razne teorije, od planirale otmice, do toga da su kamere snimile plavokosog čoveka u blizini odmarališta, ali rešenju slučaja nije bilo traga. Postojala je i priča u kojoj devojka tvrdi kako je ona Medlin, ali ona je demantovana.

Medlin Meken
Medlin Meken foto: EPA/Koen Suyk

Nemačka policija se javlja 2020. godine sa novim osumnjičenim muškarcem. Naime, taj čovek poznat po nizu prekršaja, boravio je u istom odmaralištu u vreme kada je malena Medi nestala, a u momentu prijave služio je zatvorsku kaznu za zlostavljanje dece i dečiju pornografiju. Iako protiv njega nema određenih dokaza, istraga je i dalje u toku.

Slučaj Medlin Meken pokrenuo je ceo svet, a trenutno se vode tri istrage -britanska, nemačka i portugalska, sve povezane sa slučajem nestale devojčice.

Medlin Meken
Medlin Mekenfoto: EPA/HO

Kako je od tragičnog događaja prošlo 17 godina, šanse da se devojčica, koja bi danas imala 20 godina, nađe, su minimalne, ali roditelji se i dalje nadaju.

Bonus video:

00:27

FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Banda otmičara zatočila žrtve u kući, ruke im vezali lisicama, noge plastičnim uzicama!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.