NESTANAK MALE DANKE (2) PODSETIO NA NAJVEĆU POTRAGU OKO BANJALUKE! "Niko ni danas ne veruje da se Ratko izgubio!"
Mali Ratko, Foto: Printscreen Depo.ba

strahota

NESTANAK MALE DANKE (2) PODSETIO NA NAJVEĆU POTRAGU OKO BANJALUKE! "Niko ni danas ne veruje da se Ratko izgubio!"

Nestao je četvorogodišnji Ratko Makarić, a njegova smrt nije rasvetljena ni 17 godina kasnije

Objavljeno:

Nestanak devojčice Danke Ilić (2) digao je celi region na noge, a Banjaluku je podsetio na tragičan nestanak dečaka Ratka Makarića (4), piše Srpskainfo.

I dok svi sa nestrpljenjem očekujemo tu jednu poruku da je nestala Danka pronađena živa i zdrava, sve ekipe su na terenu u Boru, pretražuju svaki pedalj zemlje i sve što se dešava podseća na leto 2007. godine i najveću potragu koju i danas pamti Banjaluka.

Danka Ilić
foto: Društvene mreže

– Ratko je nestao 2007. i niko ne može verovati da je dete tako iz čistog mira jednostavno nestalo, a da su tri godine nakon nestanka, i to na mestu koje smo obišli 100 puta, pronađeni delovi kostiju. U toj šumi ljudi seku drva, deca beru jagode i neko bi osetio i video da je moj sin ostao i umro u šumi – ispričala je ranije ogorčena majka Slobodanka.

Nestanak dvoje dece gotovo je identičan po načinu, ali i mesta nestanka su slična, blizu naseljenog mesta, šume, niskog rastinja. I sve se prema izjavama roditelja, odigralo u par sekundi ili “tek što su skrenuli pogled”.

Selo Idžani u Potkozarju, nekoliko kilometara od Banjaluke u leto 2007. godine bilo je mesto najveće potrage u istoriji Banjaluke i regije.

Nestao je četvorogodišnji Ratko Makarić, a njegova smrt nije rasvetljena ni 17 godina kasnije.

Angažovani su i psi tragači iz Hrvatske, ali ništa nije dalo pozitivan rezultat, a kada istraga omane, krenule su različite teorije.

Niko nije mogao verovati da je tada četvorogodišnji Ratko nestao na području kojim se inače kreću ljudi.

Crna sudbina zadesila je porodicu Makarić u julu 2007. kada je u selu Idžani nadomak Banjaluke nestao tada četvorogodišnji Slobodankin sin Ratko. Dečak je nestao kada je sa svojim stricem Oliverom Makarićem otišao da na obližnjem potoku napoji stoku.

Posle nestanka, policija, meštani, vatrogasci, predstavnici Civilne zaštite i lovačkih udruženja pokrenuli su do tada najveću potragu u BiH. Za Ratkom su tragali i specijalni helikopteri MUP RS i EUFOR, a naknadno su u potragu uključeni i psi tragači Gorske službe spasavanja iz Hrvatske.

Ipak, potraga nije dala rezultate, a tragači su uspeli da pronađu samo mobilni telefon Ratkovog strica, koji je dečak nosio sa sobom, delove njegovog plastičnog pištolja i trag stopala u sasušenoj lokvi.

Tačno tri godine kasnije na mestu koje je „pročešljano“ više puta tokom potrage pronađeni su delovali skeleta za koje je DNK analizom utvrđeno da pripadaju malom Makariću. Istraga je tako zaključila da je nesrećni dečak mrtav, ali odgovora kako je nastradao ni danas nema.

Bonus video: SVI TRAŽE MALU DANKU ILIĆ: Počela potraga od vrata do vrata! Policija blokirala sve ulaze u Banjsko selo

00:26

SVI TRAŽE MALU DANKU ILIĆ: Počela potraga od vrata do vrata! Policija blokirala sve ulaze u Banjsko selo

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.