OVAJ SNIMAK OTKRIVA KAKO JE SPREČENA NEVIĐENA KATASROFA U BALTIMORU: Sve se odigralo u POSLEDNJEM TRENUTKU (VIDEO)
Trenutak urušavanja mosta u Baltimoru, Foto: Printscreen

POGLEDAJTE

OVAJ SNIMAK OTKRIVA KAKO JE SPREČENA NEVIĐENA KATASROFA U BALTIMORU: Sve se odigralo u POSLEDNJEM TRENUTKU (VIDEO)

Skoro ceo most, dugačak 2,6 kilometara, srušio se za samo nekoliko sekundi nakon što je u njega udario kontejnerski brod Dali koji je plovio pod singapurskom zastavom

Objavljeno:

Uznemirujući audio snimak koji su objavili američki mediji otkriva kako su službenici Uprave za saobraćaj Merilenda blokirali vozila koja su prelazila most Frensis Skot Ki u Baltimoru u poslednjem trenutku samo nekoliko trenutaka pre nego što se srušio.

Skoro ceo most, dugačak 2,6 kilometara, srušio se za samo nekoliko sekundi nakon što je u njega udario kontejnerski brod Dali koji je plovio pod singapurskom zastavom. Dali je, podsetimo, ostao bez snage i pogona odmah po isplovljavanju iz luke Baltimor, o čemu je odmah obavestio Upravu za transport Merilenda.

Urušavanje mosta u Baltimoru
Urušavanje mosta u Baltimoru foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Moramo da zaustavimo sav saobraćaj, iz oba smera“, kaže policajac na dramatičnom snimku koje je objavilo Ministarstvo saobraćaja Merilenda. Neposredno nakon obustavljanja saobraćaja, na audio snimku se vidi kako službenici razgovaraju o radnicima koji su ostali na mostu.

„Samo se ceo most srušio“, kaže glas na dispečeru nedugo zatim.

Ronioci će danas, podsećanja radi, tragati za šestoro radnika za koje se pretpostavlja da su mrtvi u vodama koje okružuju ostatke srušenog mosta u luci Baltimor, saopštile su lokalne vlasti.

Udar kontejnerskog broda o most, koji je izazvao njegovo urušavanje, prouzrokovao je i zatvaranje luke Baltimor na neodređeno vreme.

To je jedna od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD, pa je katastrofa izazvala saobraćajni haos u Baltimoru i okolnom regionu.

Bonus video:

01:13

ZAŠTO SE MOST U AMERICI SRUŠIO KAO KULA OD KARATA? Ogromni teretnjak se zabio u SRCE, čelik se raspao u SEKUNDI

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.