PUTIN OŠTRO NAPAO TERORISTE, PA IM ZAPRETIO KAO NIKAD DO SAD: Oglasio se povodom MASAKRA, doneo VAŽNU ODLUKU! VIDEO
Vladimir Putin, Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

rusija

PUTIN OŠTRO NAPAO TERORISTE, PA IM ZAPRETIO KAO NIKAD DO SAD: Oglasio se povodom MASAKRA, doneo VAŽNU ODLUKU! VIDEO

Putin je izjavio da će sutra biti Dan nacionalne žalosti u Rusiji

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin oglasio se povodom krvavog napada na koncertnu dvoranu u Moskvi u kojem ima više od 100 mrtvih.

Putin je izjavio da će sutra biti Dan nacionalne žalosti u Rusiji zbog žrtava terorističkog napada na koncertnu dvoranu "Krokus".

Ruski predsednik je rekao da su zločinci koji su izvršili teroristički napad u Krokusu kod Moskve došli da hladnokrvno ubijaju, da pucaju u ljude iz neposredne blizine, kao što su to nekada činili nacisti.

- Zločinci su hladnokrvno i smišljeno krenuli da ubijaju, da pucaju na naše građane, našu decu, kao što su to nekada činili nacisti kada su vršili masakre na okupiranim teritorijama. Planirali su da prirede egzekuciju, krvavi čin zastrašivanja - rekao je Putin.

- Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu - rekao je.

Ruski lider je rekao da su uvedene posebne mere usmerene na borbu protiv terorizma kako bi se sprečili novi napadi.

- Ruska Federacija će identifikovati i kazniti sve koji su pripremali teroristički napad. Teroriste čeka samo odmazda i zaborav. Nemaju budućnost. Zajednička dužnost Rusa sada je da budu zajedno, i tako će i biti. Niko ne može da poljulja jedinstvo ruskih građana - rekao je Putin.

On je dodao da je "Rusija uvek bila još jača tokom najtežih iskušenja, tako će biti i sada. Niko neće moći da poseje otrovno seme razdora ili panike u Rusiji".

-Ruske obaveštajne službe rade na identifikaciji saučesnika terorista. Istraga će učiniti sve da utvrdi sve detalje terorističkog napada - rekao je Putin.

Putin se zahvalio je hitnim službama i specijalnim službama na uloženim naporima nakon sinoćnjeg napada u Moskvi.

Ruski predsednik rekao je da su napadači pokušali da pobegnu ka Ukrajini, a da je pojačana bezbednost svuda u Rusiji kao odgovor na napad.

- Pronađena su i privedena sva četiri direktna izvršioca terorističkog napada, svi koji su pucali i ubijali ljude. Oni su pokušali da se sakriju i krenuli prema Ukrajini, gde im je, prema preliminarnim podacima, pripremljen siguran prolaz na ukrajinskoj strani za prelazak državne granice. Privedeno je ukupno 11 osoba - rekao je Putin.

Ukrajina negirala bilo kakvu umešanost

Ukrajina je nekoliko puta negirala ruske tvrdnje o umešanosti u napad, a sama Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne uprave – Andrij Jusov – rekao je za Bi-Bi-Si da je granična oblast sa Ukrajinom „puna specijalnih službi i vojske. Takođe, najnoviji događaji u Belgorodskoj oblasti i Kursku – gde postoji vojna aktivnost – znače da je ovo linija fronta“.

- Nagoveštavanje da su osumnjičeni krenuli u Ukrajinu značilo bi da su bili glupi ili samoubilački nastrojeni - rekao je.

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak izjavio je danas da su bilo kakvi pokušaji da se Ukrajina dovede u vezu sa terorističkim napadom na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" u Moskvi apsolutno neodrživi.

"Ukrajina nema ni najmanje veze sa ovim incidentom. Ukrajina ima rat sa Rusijom i rešiće problem ruske agresije na bojnom polju. Verzije ruskih specijalnih službi u vezi sa Ukrajinom su apsolutno neodržive i apsurdne", naveo je Podoljak na platformi X.

Podoljak je istakao da su ukrajinski zvaničnici očekivali da će Rusija izneti verziju da je otkriven ukrajinski trag u terorističkom napadu na "Krokus siti hol", iako, kako je naveo, preliminarni podaci i izjave svedoka daju portrete napadača i sasvim jasno ih povezuju sa islamskim ekstremistima.

Podoljak je napisao da su, kako je naveo, "primitivizam i predvidljivost idealne karakteristike ruskih službi bezbednosti" i da je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) to još jednom potvrdila.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je ranije danas da su, nakon napada koji su sinoć izveli u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, "teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani".

Kako je navedeno, privedeno je 11 osoba, uključujući četiri napadača koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

(Espreso/Blic/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.