PUTIN IZGLEDA KAO MLADIĆ U PUNOJ FORMI, ALI ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA? Fotke iz MLADOSTI će vas ODUVATI (FOTO)
Putin, Foto: EPA/Michael Klimentyev

Biografija

PUTIN IZGLEDA KAO MLADIĆ U PUNOJ FORMI, ALI ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA? Fotke iz MLADOSTI će vas ODUVATI (FOTO)

Vladimir Putin je poltiičar i trenutni predsednik Rusije

Objavljeno:

Putin je bio predsednik Rusije u periodu od 2000. do 2008 godine, pa onda ponovo dolazi na vlast 2012. godine, gde je i danas. U periodu između mandata vršio je funkciju premijera države.

Pre njegovog rada u politici, radio je u KGB-u, sovjetskoj tajnoj službi, gde je proveo veći deo svoje karijere. Nakon raspada Sovjetskog saveza 1991. godine napušta službu i usmerava se ka politici.

U ovoj sferi brzo napreduje, te već 1999. godine postaje predsednik ruske vlade, a zatim i predsednik države, nakon što je Boris Jeljcin dao ostavku. U administraciju Borisa Jeljcina riključio se 1996. godine, kada se iz Sankt Peterburga preselio u Moskvu. Nakon ostavke Borisa Jeljci,a Putin je postavljen za privremenog predsednika, i za samo mesec dana postao omiljeni političar u zemlji iako nije bio član ni jedne partije.

Ovako je Putin izgledao kao dečak:

1 / 5 Foto: ARCHIVIO GBB / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko Putin ima godina?

Putin je rođen 7. oktobra 1952. godine i trenutno ima 71 godinu. Rođen je u Sankt Peterburgu (Lenjingrad) od majke Marije Ivanovne Putin, koja je radila u fabrici i Vladimira Spiridonoviča Putina koji je bio vojni obveznik u sovjetskoj mornarici.

Putin je modernizovao vojsku i Rusiji je povratio ugled svetske sile i ključni je faktor mnogih međunarodnih pitanja današnjice - Kriza u Ukrajni, Siriji, ali i po odnosima sa Zapadom.

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.