MAKRON JE NOVI PREDSEDNIK FRANCUSKE: Uzeo 66 odsto glasova! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

47 miliona glasača

MAKRON JE NOVI PREDSEDNIK FRANCUSKE: Uzeo 66 odsto glasova! (FOTO) (VIDEO)

Agencija AFP prva je objavila je procene prema kojima je Emanuel Makron pobedio na izborima u Francuskoj
Objavljeno: 07:42h

Tokom glasanja Le Penove nije bilo incidenata, jer je policija dva sta ranije uhapsila aktivistkinje feminističkog pokreta, koje su okačile veliki transparent protiv Le Penove na lokalnu crkvu.

Kandidat centra u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj Emanuel Makron glasao je nekoliko minuta pre 11.00 u biračkom mestu u priobalnom gradu Le Tuke u departmanu Pa de Kale na severu Francuske.

foto: Reuters / Charles Platiau

Makron je glasao u pratnji supruge Brižit Makron, a ispred njegove kuće i ispred birališta dočekao ga je veliki broj pristalica, javili su francuski mediji.

Odlazeći francuski predsednik Frasoa Oland glasao je danas u drugom krugu predsedničkih izbora u Tulu na jugozapadu Francuske.

foto: Reuters / Robert Pratta

Oland, koji je prema rezultatima anketa, najnepopularniji predsednik u modernoj istoriji Francuske, doneo je odluku da se neće kandidovati za drugi mandat.

On je pozvao glasače da podrže Makrona.

Oland će se inače sutra poslednji put kao šef države sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, dan posle drugog kruga izbora za njegovog naslednika. Olandov mandat završava se 14. maja, a prema planu susreta sa Angelom Merkel trebalo bi da večera u Berlinu.

foto: Reuters / Philippe Wojazer

(Espreso.co.rs / Izvor: agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.