ORBAN I TRAMP OPET KUVAJU NEŠTO! Ovom idejom SROZAĆE planove Zapadu, svi BESNI, a PUTIN KADA ČUJE...
Viktor Orban i Donald Tramp, Foto: ZOLTAN FISCHER / AFP / Profimedia

rat u ukrajini

ORBAN I TRAMP OPET KUVAJU NEŠTO! Ovom idejom SROZAĆE planove Zapadu, svi BESNI, a PUTIN KADA ČUJE...

Tramp je navodno rekao Orbanu da ima plan za okončanje rata u Ukrajini, ali da taj plan ne podrazumeva "novac kao sredstvo"

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se 8. marta sastao sa predsedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom, tvrdi da Tramp ima „prilično detaljan plan“ za okončanje rata u Ukrajini i da neće dati „ni jedan peni“ za borbu protiv ruske agresije u Ukrajini. On je dodao da se Trampov plan poklapa sa mađarskim interesima.

Orban je to rekao u intervjuu za mađarski kanal M1.

- (Tramp) ima veoma jasnu viziju sa kojom se teško ne složiti. On kaže sledeće: pre svega, neće dati ni jedan peni za rusko-ukrajinski rat. Zato će se rat završiti jer je više nego jasno da Ukrajina ne može da se brani. Ako Amerikanci, uz Evropljane, ne daju novac i oružje, rat će se završiti. A ako Amerikanci ne daju novac, Evropljani neće moći sami da finansiraju ovaj rat. I tada će se rat završiti.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

Poenta je, kaže Orban, da SAD ne žele da finansiraju bezbednost Evrope.

- Ako se Evropljani plaše Rusa ili uopšte žele visok nivo bezbednosti, moraju to da plate. Ili izgradnjom sopstvene vojske i opreme ili ako za to žele da iskoriste Amerikance, onda moraju da plate američku cenu, cenu bezbednosti. To je Tramp rekao direktno i jasno - rekao je mađarski premijer.

Orban je naglasio i da je Tramp prvi predsednik posle dugo vremena koji tokom svog mandata nije započeo nijedan rat.

- Ono što već znamo o njemu, ono što znamo o njegovom predsednikovanju jeste da je on čovek mira. I sada ne krije svoje stavove: jasno je stavio do znanja da mu je cilj da privede kraju rusko-ukrajinski rat. On želi što pre prekid vatre. On želi brzo da okonča ovaj rat koji se bliži kraju. Ne vidim nikog drugog ko ima odlučnost i snagu da to uradi osim Donalda Trampa - rekao je Orban.

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.