NIKI HEJLI ZVANIČNO POTVRDILA DA SE POVLAČI IZ PREDSEDNIČKE TRKE! Tramp ostaje JEDINI KANDIDAT republikanaca
Niki Hejli, Foto: AP

UDARNA VEST!

NIKI HEJLI ZVANIČNO POTVRDILA DA SE POVLAČI IZ PREDSEDNIČKE TRKE! Tramp ostaje JEDINI KANDIDAT republikanaca

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp

Objavljeno: 16:23h

Niki Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

"Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga", rekla je ona.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je ćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, ćerku Renu i sina Nalina. U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Niki Hejli
Niki Hejli foto: Reuter/Kevin Lamarque

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

Bonus video:

10:19

DETALJNA ANALIZA PREDSEDNIČKI IZBORA U AMERICI: Republikanci na iglama zbog Teksasa, BAJDEN U PREDNOSTI zbog ekonomskog momenta

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.