TOP 5 PONUDA ZA ODMOR ZA DAN ŽENA: Zaboravite na posao, Espreso vam preporučuje MAGIČNE DESTINACIJE za 8. mart!
Putovanje za 8. mart, Foto: EPA CHRISTIAN BRUNA, Wikipedia, EPA SEBASTIEN NOGIER

putovanja 2024

TOP 5 PONUDA ZA ODMOR ZA DAN ŽENA: Zaboravite na posao, Espreso vam preporučuje MAGIČNE DESTINACIJE za 8. mart!

Međunarodni dan žena u konzumerizmu se bazira na poklone i eventualna putovanja

Objavljeno: 18:01h

Međunarodni dan žena podrazumeva podsećanje na žensku, radničku borbu za socijalnu pravdu i ravnopravnost, ali u jeku liberalnog kapitalizma, većinom se posmatra kao dan darivanja žena i trenutak za putovanje.

Kako ćemo se u drugim tekstovima baviti političkim kontekstom, danas ćemo govoriti o mogućnostima "bega od rada" kroz putovanja koja su data u ponudama za 8. mart.

U nastavku su pet najatraktivnijih ponuda.

Gde će Srbi drugo nego u Beč!

Pet dana putovanja, smeštaj u hotelu sa doručkom, razgledanje grada uz vodiča i slobodno vreme za samostalno istraživanje glavnog grada Austrije moguće je za 135 evra po osobi.

Beč
Bečfoto: Privatna arhiva

Ukoliko ranije niste imali prilike da čujete priče o aktrakcijama Beća - Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Svetog Stefana - uz ponude koje smo mi pronašli jednostavnom pretragom možete tokom praznika 8. marta.

Grad mačaka

Tačka koja razdvaja i spaja dva kontinenta i dve kulture - balkansku i bliskoistočnu - Istanbul leži na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, a pored duge i bogate istorije, krase ga i mačke koje sve češće završavaju na videima turista i u filmovima lokalnih autora.

Za paket aranžman koji uključuje šest dana putovanja, tri noćenja u hotelu sa doručkom potrebno je izdvojiti oko 140 evra.

Transilvanija i njeni dvorci

Kako se nastavlja romantizacija Međunarodnog dana žena, tako i ponude uključuju mesta koja su ideal izmaštanog sveta. Među njima su i one koje uključuju dvorce Transilvanije - zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš.

Posetu rumunskom kraju moguće je učiniti tokom praznika, uz smeštaj u hotelima sa doručkom i to za oko 180 evra po osobi.

Italija je neizbežna

Prema više ponuda koje smo pronašli, Italija naprosto je neizostavan deo putovanja za 8. mart.

Bolonja
Bolonjafoto: Riccardo Milani / AFP / Profimedia

Jedno takvo putovanje uključuje nekoliko dana boravka u sunčanom Riminuju sa obilaskom San Marina, Ferare, Bolonje i Ravene. Za pomenutu rutu, i pet dana putovanja, od kojih su dve noći u hotelu sa doručkom treba izdvojiti 119 evra.

Rivijera cveća i Azurna obala

Od Beograda, preko Đenove, San Rema, Mentona i Monaka, do Nice, prema ponudama za 8. mart, treba pet dana putovanja i dva dana noćenja u hotelima sa doručkom.

Nica
Nicafoto: Francois Glories / Sipa Press / Profimedia

Za tako kratko, ali bogato putovanje treba spremiti oko 160 evra po osobi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.