ZELENSKI OSTAVLJEN NA CEDILU! Još jedna EVROPSKA SILA rekla "NE" Ukrajini, Putin može da OTVARA ŠAMPANJAC
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

rat u ukrajini

ZELENSKI OSTAVLJEN NA CEDILU! Još jedna EVROPSKA SILA rekla "NE" Ukrajini, Putin može da OTVARA ŠAMPANJAC

Grčka takođe ne želi da šalje vojsku u Ukrajinu tokom rata

Objavljeno:

"Za Grčku nema govora o slanju evropskih snaga ili snaga NATO-a u Ukrajinu", izjavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis posle konferencije evropskih lidera o Ukrajini, koju je u Parizu u ponedeljak organizovao francuski predsednik Emanuel Makron.

Micotakis je rekao da je to stav i „većine njegovih kolega“, ističući da to pitanje „dezorijentiše napore“ da se podrži Ukrajina, prenosi Katimerini. Dodao je da je na skupu ponovo potvrđeno jedinstvo i rešenost saveznika da podrže Ukrajinu da se odbrani od ruske invazije.

Makron je posle konferencije rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da „ništa ne treba isključiti“.

Kirijakos Micotakis
Kirijakos Micotakisfoto: Profimedia

„Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila“, rekao je Makron na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bude poslata „poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se ‘narativu Kremlja’ da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu“.

Bonus video:

01:39

AKO ZELENSKI PREBACI RAT NA RUSKU TERITORIJU, PUTIN ĆE ISKORISTITI SVE KAPACITETE Dikić tvrdi: Za sada se bore samo jednom rukom

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.