POLJSKI DEMONSTRANTI SE OBRAČUNALI SA RUSKIM AMBASADOROM: Kad čujete ŠTA su mu ostavili ispred kuće BIĆE VAM MUKA
Ruska zastava, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

jezivo

POLJSKI DEMONSTRANTI SE OBRAČUNALI SA RUSKIM AMBASADOROM: Kad čujete ŠTA su mu ostavili ispred kuće BIĆE VAM MUKA

Protestujući, aktivisti u Poljskoj stavili krvavu rusku zastavu sa slovom "Z" na gomilu đubriva

Objavljeno:

Demonstranti su danas bacili dve tone stajskog đubriva ispred doma ruskog ambasadora u Poljskoj, povodom obeležavanja druge godišnjice ruske invazije na Ukrajinu.

Aktivisti su stavili krvavu rusku zastavu sa slovom "Z" na gomilu đubriva i zabili u njega natpis na kojem piše "Rusija - go..no! Ne želimo vas u EU! Odlazite!", pokazuju slike protesta u Konstancin-Jeziorni, koje je video Reuters. Ambasador živi u tom gradu u blizini Varšave.

Na drugom mestu u Varšavi u 6 sati ujutro demonstranti su puštali ispred zgrade u kojoj žive ruske diplomate zvuke sirena, pucnjave i eksplozija.

Protest
Protestfoto: PETAR ALEKSIĆ

"Želeli smo jasan znak za poljske vlasti i Evropsku uniju. Krajnje je vreme da se proteraju ruske diplomate iz naše zemlje", rekao je demonstrant Dominik.

Ruska ambasada u Varšavi nije odgovorilo na upit za komentar poslat e-mailom. Za razliku od baltičkih država koje su proterale ruske ambasadore, Poljska još nije premda je proterala neke ruske diplomate.

Bonus video:

04:42

GENERAL STAO PRED MAPU PA NAJAVIO PRODOR RUSKIH SNAGA! Stupar o značaju zauzimanja Avdejevke: Rusija ušla u fazu gonjenja

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.