SRBIN TVRDI DA GA JE TAŠTA PRETUKLA PRE NEGO ŠTO JE UBIO ŽENU: Novi detalji gnusnog zločina, OVAKO se branio
Hapšenje, ilustracija, Foto: MUP

femicid

SRBIN TVRDI DA GA JE TAŠTA PRETUKLA PRE NEGO ŠTO JE UBIO ŽENU: Novi detalji gnusnog zločina, OVAKO se branio

Srbin koji je ubio suprugu u Švajcarskoj izneo odbranu na sudu

Objavljeno:

Državljanin Srbije (53) optužen je za ubistvo svoje supruge u Švajcarskoj, zločin se dogodio 14. juna 2020. godine, a kako pišu švajcarski mediji, on je izneo sramnu odbranu na sudu. Prema njegovim rečima, žena ga je provocirala, a tašta ga je tukla.

Sa suprugom koju je ubio ima troje dece i tereti se za ubistvo supruge u Emenbrikeu tako što joj je zadao sedam uboda u vrat i osam u grudi. On je na sudu u utorak, kada je održan glavni pretres, svedočio da ga je supruga "provocirala" i tukla pre zločina, a samog ubistva se ne seća.

"Počela je da me provocira i htela je namerno da započne svađu. Polila me kafom, a onda svu odeću bacila iz ormana. Pao mi je mrak na oči. Znam da je bilo tuče, ali se ne sećam šta se dogodilo. Kada sam došao k sebi, video sam šta sam uradio", rekao je državljanin Srbije.

Zatvor
Zatvorfoto: Profimedia

Nakon toga su mu krenule suze i nastavio je da se pravda. U Srbiji ga je, navodno napala tašta.

"Tokom boravka u Srbiji pretukla me je tašta. Ona mi je govorila da će da nastavi ono što je njena majka započela", navodno je rekao okrivljeni Srbin.

Prema njegovim rečima, njegova žena je htela razvod braka koji on nije želeo. Kako je naveo, imala je ljubavnika za koga je saznao kada je uzeo njen telefon.

Kao motiv ubistva na sudu se navodi razvod koji on nije želeo, ali i 432.417 franka. Na pitanje sudije šta je uradio sa tim novcem, okrivljeni nije želeo da odgovori, pišu lokalni mediji.

Slao jezive poruke pre ubistva

Tokom suđenja izneti su detalji da je okrivljeni dva sata pre ubistva slao poruke da će zaklati svoju ženu, ali i to da je Srbin ubrzo nakon ubistva slao poruke bratu i ljubavnici u kojima je naveo šta je uradio. Sudija ga je pitao kako je moguće da se pored svega toga ne seća šta je uradio, ali Srbin, koji je tokom suđenja više puta zaplakao, nije dao odgovor na to pitanje.

Advokat Srbina u njegovu odbranu rekao je da je njegov branjenik odgovoran za smrt žene ali da nije ubica. "On ima tešku depresiju, psihijatar i porodični lekar su mu prepisali lekove", rekao je advokat i između ostalog naveo da doživotni zatvor nije adekvatna kazna već da ga treba kazniti za ubistvo iz nehata.

Prema rečima advokata, Srbina treba kazniti na 8 godina zatvora bez proterivanja iz Švajcarske jer on tamo živi 30 godina, kao i njegovi rođaci. Ovim je glavni pretres završen na sudu u Lucernu koji će naknadno doneti presudu.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.