ŽESTOK UDAR RUSA: Otpočeli RAKETNI NAPAD na Ukrajinu, TUKU I KIJEV!
Kijev / Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVA SERIJA NAPADA

ŽESTOK UDAR RUSA: Otpočeli RAKETNI NAPAD na Ukrajinu, TUKU I KIJEV!

Ukrajinske vlasti tvrde da je najmanje jedna osoba poginula

Objavljeno:

Najmanje jedna osoba je poginula u novoj seriji ruskih napada na Ukrajinu. Rusija je jutros otpočela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, a eksplozije samo odjekuju.

Ukrajinski mediji javljaju da su se dve žestoke eksplozije čule u centru prestonice oko 7 časova po lokalnom vremenu, a posle nekih 45 minuta odjeknule su još dve. Kako se navodi PVO neprekidno dejstvuje.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da se čini sve da se odbrani grad i apelovao je na građane da ostanu u svojim skloništima.

Vitalij Kličko
Vitalij Kličkofoto: Profimedia

"Dva dalekovoda u prestonici su oštećena prilikom napada, što je dovelo do nestanka struje u pojedinim delovima grada", naveo je Kličko.

U napadu na grad Nikolajev stradala je najmanje jedna osoba, u oštećeno je više od 20 stambenih zgrada, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Sijenkevič.

"Oko 20 zgrada ostalo je bez krova. Zabeležena su oštećenja gasovoda i cevovoda i ekipe su već na terenu. Ima ranjenih, jedna osoba je u bolnici", napisao je na Telegramu, a potom u novom postu dodao da je osoba koja je prevezena u bolnicu preminula.

Harkov
Harkovfoto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

Oleg Sinehubov, guverner Harkovske oblasti na severoistoku Ukrajine, rekao je da su ruske rakete pogodile nestambenu infrastrukturu u gradu Harkovu, administrativnom centru regiona.

Napadi su prijavljeni i u oblastima Nikolajev i Lavov.

Bonus video:

01:50

RUSI POKREĆU OFANZIVE NA VAŽNE DATUME, A JEDAN SLEDI USKORO! Stručnjaci: Spremno 500.000 novih vojnika, ukopavanje ne pomaže

(Espreso / Telegraf / I.N. / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.