NI TRAMP NIJE KAO ŠTO JE NEKAD BIO: Prozreo ga kao DETE, niko nije OVAKO ISKRENO govorio o njemu, UDARIO je JAKO...
Donald Tramp, Foto: Profimedia

nato i amerika

NI TRAMP NIJE KAO ŠTO JE NEKAD BIO: Prozreo ga kao DETE, niko nije OVAKO ISKRENO govorio o njemu, UDARIO je JAKO...

Donald Tramp nije pretnja pozicija Amerike u NATO-u prema rečima Stoltenberga

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je umanjio strahove da bi reizbor bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa oslabio taj odbrambeni savez.

Stoltenberg je rekao da ne misli da bi ponovni dolazak Trampa na čelo SAD ugrozilo članstvo te zemlje u NATO, preneo je Rojters.

Verujem da će SAD nastaviti da budu čvrst saveznik u NATO, bez obzira na ishod američkih izbora, jer je to u interesu SAD“, rekao je on u intervjuu za CNN. Tramp, koji je bio žestoki kritičar NATO, kada je bio predsednik SAD, više puta je pretio da će se povući iz alijanse.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenbergfoto: Zorana Jevtić

Radio sam sa njim četiri godine i pažljivo sam slušao, jer su glavne kritike bile na račun NATO saveznika da troše premalo na NATO“, rekao je Stoltenberg.

On je kazao da sve veći broj saveznika povećava vojne doprinose alijansi.

„Dakle, poruka iz Sjedinjenih Američkih Država da evropski saveznici treba da povećaju (davanja) je shvaćena i oni se zaista kreću u pravom smeru“, naglasio je Stoltenberg.

Tramp je nastavio da kritikuje alijansu, rekavši tokom vikenda da ne veruje da bi članice NATO podržale SAD ako bi one bile napadnute. NATO sadrži odredbu koja garantuje da ukoliko je jedna država članica napadnuta, ostale će joj pomoći u odbrani.

Bonus video:

08:11

RUSIJA I NATO NEĆE UĆI U KONFLIKT DO MARTA! Eksperti upozorili: Već se priča o GLOBALNOM SUKOBU, očekujte NOVU VRSTU RATOVANJA

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.