OMILJENA DRŽAVA SRBIMA ZA LETOVANJE U TOTALNOM KOLAPSU: Sneg i led okovali zemlju, nadležni ne znaju GDE će pre
Sneg, Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Profimedia

nevreme u evropi

OMILJENA DRŽAVA SRBIMA ZA LETOVANJE U TOTALNOM KOLAPSU: Sneg i led okovali zemlju, nadležni ne znaju GDE će pre

Grčak je okovana snegom koji je doneo hladan zimski front

Objavljeno:

Zbog zimskog vremena i snega u Grčkoj su zatvorene saobraćajnice u planinskim oblastima oko Atine, Evije i Viotije, a trajekti ne isplovaljavaju iz luka zbog olujnih vetrova, prenose danas grčki mediji.

Na atinskim brdima Parnita i Penteli pao je sneg, što je navelo vlasti da zatvore saobraćajnice koje vode ka okolnim planinama sve dok ne budu očišćene od snega i bezbedne za vožnju, navodi portal Katimerini.

Zimska oprema i lanci za sneg potrebni su na starom nacionalnom autoputu Elefsina oko Kaze u zapadnoj Atici, dok škole, kancelarije i preduzeća u oblastima koje je zahvatilo loše vreme rade onlajn, saopštila je služba civilne zaštite. Olujni vetrovi na Egejskom moru jutros su sprečili trajekte da isplove iz atinskih luka Pirej, Lavrio i Rafina.

Sneg
Snegfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Profimedia

Sa sličnim problemima koje je doneo hladan zimski front nazvan Avgi suočili su se delovi Evije i Viotije, a posebno jake snežne padavine su u Steni i Leontari.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, niske temperature i sneg očekuju se danas i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, u istočnim delovima centralne Grčke, Eviji i severnom i istočnom Peloponezu, kao i na višim nadmorskim visinama na Kritu i na egejskim ostrvima, dok je za ostale delove zemlje najavljena kiša.

Bonus video:

03:39

DA IH NEMA, USRED LETA BI NAM PADAO SNEG! Zbog ovoga imamo prestupne godine: Jedno narodno verovanje POSEBNO JE ZASTRAŠUJUĆE

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.