SNIMAK NEMANI KOJA VIRI IZ ZALEĐENOG JEZERA ŠOKIRALA SVET: Veruju da je mrtav, ali on ima način da PREVARI SMRT
Aligator, Foto: Printscreen/TikTok/gatorcountrytx

opasan monstrum!

SNIMAK NEMANI KOJA VIRI IZ ZALEĐENOG JEZERA ŠOKIRALA SVET: Veruju da je mrtav, ali on ima način da PREVARI SMRT

Pronađen aživ aligator zaglavljen ispod zaleđenog jezera

Objavljeno:

Temperatura u Teksasu spustila se prošle nedelje toliko nisko da je aligator u centru za spasavanje pronađen potpuno zaglavljen ispod zaleđenog jezera, ali i dalje živ!

Lokalni spasilački centar Gator Kantri objavio je neverovatan snimak na društvenim mrežama i objasnio kako je moguće da je aligator uspeo da preživi. Najviša dnevna temperatura u Bomontu, gde se centar nalazi, prošle nedelje je iznosila inače 4 stepena.

- Svi znamo šta aligatori rade tokom leta i proleća ... Ali šta rade zimi i kako preživljavaju - navodi vlasnik centra Geri Soredž na snimku.

Aligator se na snimku vidi zarobljen ispod leda dok mu vire samo delovi repa i vrh čeljusti.

Ta životinja je u potpunoj hibernaciji. Srce mu kuca tri otkucaja u minuti. To je neverovatno, narode, tako aligatori preživljavaju u ledu - navodi Soredž.

Taj proces je inače poznat kao brumacija.

Aligatori su gmizavci što znači da su hladnokrvni i da se oslanjaju na okolinu da bi ostali topli. Tokom brumacije gmizavci ulaze u nisko metaboličko stanje, imaju minimalnu aktivnost, ali se ipak bude i piju.

Zvaničnici za divlje životinje u Teksasu kažu da aligatori obično brumiraju između sredine oktobra i početka marta. Životinje obično brumiraju u jazbinama, ali ponekad i u vodi. Aligatori u tom slučaju koriste svoje čeljusti da naprave rupu kako bi mogli da ispruže nozdrve da dišu.

- Sve dok mogu da drže svoje nozdrve iznad nivoa vode trebalo bi da prežive - navodi stručnjak Robert Bastaraš.

Grupa radnika, podsetimo, nedavno je zatekla aligatora dugog metar i po kako luta kanalizacionim cevima ispunjenim muljem u Ovidu na Floridi.

Bonus video:

01:24

SNEG JE OVAJ DEO SRBIJE OSTAVIO BEZ STRUJE: Ne otvaramo zamrzivač, imamo hrane za još dva dana! Snalaze se sami protiv KATASTROFE

(Espreso/CBS/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.