ZLOSTAVLJAO ĆERKU 24 GODINE, A SADA ISPIJA KAFICU PO LOKALIMA: Otkriveni ŠOK detalji, građani ZGROŽENI monstrumom
Josef Fricl, Foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

jezivo

ZLOSTAVLJAO ĆERKU 24 GODINE, A SADA ISPIJA KAFICU PO LOKALIMA: Otkriveni ŠOK detalji, građani ZGROŽENI monstrumom

Jozef Fricl se sve više nada da će biti na slobodi

Objavljeno:

Jozef Fricl, monstrum iz Austrije koji je svoju ćerku 24 godine držao zatočenu u podrumu, silovao je i s njom dobio sedmoro dece, viđen je ispred zatvora u kom leži doživotnu kaznu, kako uživa u ispijanju kafica u nekoliko lokalnih kafića.

Fricl je završio u zatvoru 2009. nakon što je priznao da je otac sedmoro dece koje je dobio sa svojom ćerkom Elizabet, koju je držao zatočenom 24 godine.

Sada je viđen u kafićima u gradu Krems an der Donau te se očigledno priprema za puštanje na uslovnu slobodu. Regionalni nedeljnik Bezirksblatt piše da je ‘Fricl viđen u raznim kafićima Kremsa‘.

Jozef Fricl
Jozef Friclfoto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

"Istina je. Nekoliko ljudi kojima u potpunosti verujem reklo mi je da su ga videli. Nije da je samo jedan stanovnik uveren da je video Fricla. Dobio sam ovu informaciju od nekoliko ljudi, nezavisno jedni o drugima", rekla je žena koja je želela ostati anonimna za tamošnje medije.

Austrijska televizija ORF izvestila je pre nekoliko dana da novi psihijatrijski izveštaj o Friclu, koji boluje od demencije, kaže da on više ne predstavlja opasnost za javnost. To znači da sud sada može odlučiti hoće li biti premešten u običan zatvor.

Fricl se trenutno nalazi u ustanovi visoke sigurnosti za mentalno poremećene prestupnike u zatvoru Stein u gradu Krems an der Donau.

Očekuje da se nađe na slobodi u martu

Posle 15 godina iza rešetaka, izopačeni monstrum će steći pravo na uslovni otpust u martu ove godine prema zakonima o kazni u Austriji. Zatvorenici za koje se proceni da su spremni za uslovni otpust mogu biti pušteni na slobodu u zavisnosti od ponašanja, psihičkog i fizičkog stanja.

Fricl, koji je više puta tražio da bude pušten na slobodu, očekuje da njegov slučaj razmotre pravosudni i zatvorski zvaničnici. Pored toga što pati od Alchajmerove bolesti, za njega se takođe kaže da je toliko slab da mu je potreban okvir za hodanje da bi se kretao.

Adelajd Kastner, jedan od najpoznatijih austrijskih psihijatara, rekla je da Fricl više nije pretnja društvu i da neće biti sposoban da izvrši bilo kakve zločine. Ali izlazak iz zatvora pod nadzorom na kratka putovanja bio bi prvi korak ka aklimatizaciji zatvorenika na spoljni svet.

Kuća u kojoj je Jozef Fricl držao ćerku
Kuća u kojoj je Jozef Fricl držao ćerkufoto: DIETER NAGL / AFP / Profimedia

Korisnici društvenih mreža zgroženi su ovim vestima.

- On pati od demencije, ali može da ode na kafu? Nešto ovde nije u redu. Uslovni otpust nakon tako groznog zločina? Ovo je potpuno neshvatljivo - šiđu neki korisnici.

- Nije važno da li neko još predstavlja pretnju ili ne. Zločin mora biti kažnjen. On ne žali ni za čim. Njegova ćerka je bila zatvorena 24 godine. Odležao je samo 15 godina u prilično udobnoj zatvorskoj ćeliji - zgorženi su.

Advokatica: Ja lično vidim šansu za oslobađanje, ispunjava sve kriterijume.

Fricl, koji je promenio ime u Majrhof u navodnom pokušaju da izbegne fizičke napade drugih zatvorenika, navodno je više puta podneo zahtev za prevremeno puštanje na slobodu u poslednje dve godine. Njegova advokatica Astrid Vagner, koja je prošle godine objavila knjigu zasnovanu na nizu njegovih pisama, rekla je da ga čeka novi život u staračkom domu "u granicama mogućnosti".

- Ja lično vidim šansu za oslobađanje. Ispunjava sve kriterijume. Ovaj čovek ima skoro 90 godina i njegovo psihičko stanje se pogoršava. Potrebna mu je podrška i briga.

Psihijatri i medicinari nastavljaju da prate Friclovo stanje.

- Moguće je normalno komunicirati s njim većinu vremena. Međutim, postoje ovi čudni propusti.

U jednom od ovih takozvanih "propusta", Fricl je navodno rekao da očekuje da će se njegova zlostavljana ćerka Elizabet udati za teniskog asa Borisa Bekera.

- Jednog dana mi je rekao koliko je srećan zbog udaje svoje ćerke za Bekera. Kada sam ga sledeći put videla, rekao mi je da su raskinuli. On je pristojan i veoma šarmantan. Josef Fricl je samo čovek, a ne zver. On je čovek koji nije savladao svoje unutrašnje demone.

Bonus video:

02:29

MAJKA MONSTRUM KOJA JE SILOVALA I UBILA ĆERKU (3) ŽELI OPET DA RODI! Bivša zatvorenica za Kurir TV: SADA JE ZAŠTIĆENA U ZATVORU

(Esperso/ Kurir.rs/Daily mail/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.