SEĆATE SE MONSTRUMA KOJI JE 24 GODINE SILOVAO ZAROBLJENU ĆERKU U PODRUMU? Evo šta mu se upravo DESILO
Jozef Fricl, Foto: Printscreen / Youtube

fricl

SEĆATE SE MONSTRUMA KOJI JE 24 GODINE SILOVAO ZAROBLJENU ĆERKU U PODRUMU? Evo šta mu se upravo DESILO

Jozef Fricl je marta 2009. osuđen na doživotni zatvor, a odlukom suda je smešten u Ustanovu za psihičko poremećene prekršioce zakona

Objavljeno: 15:57h

Jozef Fricl, koji je ušao u svetske kriminalne anale time što je dve decenije držao u podrumu zatočenu ćerku, kojoj je napravio više dece, ostaće u pritvoru u ustanovi za psihički poremećene prekršioce zakona, odlučio je Viši pokrajinski sud u Beču (OLG).

OLG je utvrdio dalju potrebu za zadržavanjem u pritvoru za psihičko poremećena lica, saopštio je danas sud.

Presuda je doneta nakon žalbe državnog tužilaštva na odluku zatvora Štajn, koji je nadležan za Fricla, da ga otpusti iz ustanove za psihičko poremećene i premesti u "običan" zatvor na izdržavanje doživotne kazne.

Sud, međutim, smatra da postoji nepromenjeno i neizlečivo teško psihičko oboljenje, koje opravdava specijalni pritvor.

Jozef Fricl je marta 2009. osuđen na doživotni zatvor, a odlukom suda je smešten u Ustanovu za psihičko poremećene prekršioce zakona.

Jozef Fricl
foto: Printscreen / Youtube

Da je premešten u "običan" zatvor, moglo je da dođe do puštanja Fricla na osnovu starosti.

Fricl je svoju ćerku zarobio i silovao a porodicu je ubeđivao da je pobegla i pridružila se sekti. Elizabet je namamio u podrum kada je imala samo 18 godina i držao je tu 24 godine. Podrum je bio zvučno izolovan, a nesrećna Elizabet je u zatočeništvu rodila sedmoro dece. Troje je živelo s njom u podrumu, troje je Fricl odgajao sa svojom suprugom, a jedno je umrlo nedugo po rođenju.

1 / 6 Foto: Profimedia

Elizabet je uspela da pobegne 2008. i danas živi sa decom pod novim identitetom. Nije imala kontakt sa ocem otkad je uspela da se izvuče iz pakla koji joj je otac priredio.

Bonus video:

03:07

KURTI DRŽI PREDAVANJA NA KEMBRIDŽU, A PRIKRIVA ZLOČINE KOJE JE NAČINILA OVK! Drecun oštro o premijeru lažne države Kosovo

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.