BAJDEN ZATRESAO SVET SVOJOM IZJAVOM: Bio je MRAČNIJI nego ikad, OVO SE TIČE SVIH NAS jer je KONAČNO pomenuo BALKAN!
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

rat u ukrajini

BAJDEN ZATRESAO SVET SVOJOM IZJAVOM: Bio je MRAČNIJI nego ikad, OVO SE TIČE SVIH NAS jer je KONAČNO pomenuo BALKAN!

Bajden je iskazao strah zbog moguće pobede Rusije u ratu

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da bi ukidanje finansijske pomoći Ukrajini moglo dovesti do krize u zemljama Balkana.

Ako odemo, a Rusija izdrži njihov napad i pobedi Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama? Što mislite da će se dogoditi od Poljske do Mađarske? - upitao je Bajden u obraćanju u Beloj kući.

Bajden je potpisao sinoć nacrt zakona o kratkoročnoj potrošnji kojim će savezne institucije vlasti raditi do početka marta.

Zakon se ne bavi dodatnom pomoći Ukrajini, koja ostaje blokirana dok ključni zakonodavci nastavljaju da pregovaraju o merama bezbednosti granica, koje bi išle u tandemu sa većom podrškom Kijevu.

NATO upozorio na otvoreni sukob sa Rusijom u narednih 20 godina

Podsetimo, juče je predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a, admiral Rob Bauer, upozorio da se civili moraju pripremiti za sveobuhvatni rat sa Rusijom u narednih 20 godina, upozorio je danas i dodao da će, pored oružanih snaga, i veliki broj civila biti mobilisan i da je na vladama da uspostave sisteme za upravljanje tim procesom.

- Moramo da shvatimo da mir nije garantovan. I zato se mi (NATO) spremamo za sukob sa Rusijom. Ali diskusija je mnogo šira. Vojno-industrijska baza i ljudi moraju da shvate da igraju ulogu - rekao je Bauer i upozorio da stvari neće biti "sjajne" u narednih 20 godina.

Oko 90.000 vojnika NATO sledeće nedelje će započeti najveću vojnu vežbu bloka od Hladnog rata.

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

(Espreso/ Srna/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.