POGLEDAJTE SAMO ŠTA JE SADA ZELENSKI PORUČIO TRAMPU: Vrlo oštro oglašavanje predsednika Ukrajine
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

javljeno je

POGLEDAJTE SAMO ŠTA JE SADA ZELENSKI PORUČIO TRAMPU: Vrlo oštro oglašavanje predsednika Ukrajine

Zelenski je rekao da strahuje da bi u ovom slučaju Rusija mogla da okupira celu teritoriju Ukrajine.

Objavljeno:

Volodimir Zelenski odgovorio je bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu „razmisli i onda govori“ na njegove reči o brzom okončanju sukoba u Ukrajini ako bude izabran za predsednika.

Tramp, koji je pobedio na republikanskim predizborima u Ajovi sa velikom razlikom, ponovio je 16. januara da se dobro slaže sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da će brzo rešiti sukob u Ukrajini ako bude izabran za predsednika.

"Nisam video ovaj video, ali razumem da je bila neka vrsta konferencije, a on je rekao da ako Putin ne stane, da će prebaciti više oružja Ukrajini“, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Davosu, čiji je snimak kancelarija Zelenskog objavila na svom Jutjub kanalu.

Volodimir Zelenski
foto: PrintScreen/ Twitter/ Володимир Зеленський

Zelenski je rekao da strahuje da bi u ovom slučaju Rusija mogla da okupira celu teritoriju Ukrajine.

„I zato ću reći kao što mi je moj otac uvek govorio: „Prvo razmisli, pa onda govori“, odgovorio je Zelenski.

Istovremeno, na pitanje kakav će biti odnos Ukrajine i Sjedinjenih Država ako Tramp bude izabran za predsednika SAD, Zelenski je odgovorio da je spreman da radi sa svima.

Prethodno je Tramp više puta izjavljivao da, ukoliko bude ponovo izabran, namerava da postigne rešenje sukoba između Rusije i Ukrajine za samo 24 sata.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući ove Trampove reči, napomenuo je da je ovo suviše složen problem za tako jednostavno rešenje.

Bonus video: OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

(Espreso/Kurir/RIA Novosti/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.