Severna Koreja upozorila: Sposobni smo za nuklearanu probu u bilo koje vreme!
Foto: Reuters

pojačane tenzije

Severna Koreja upozorila: Sposobni smo za nuklearanu probu u bilo koje vreme!

Frans pres navodi da Pjongjang zaoštrava retoriku svakog proleća, kada Vašington i Seul sprovode zajedničke vojne vežbe, koje osudjuje kao vežbe invazije
Objavljeno: 12:27h

Severna Koreja je danas upozorila da je spremna da izvede nuklearnu probu "u bilo koje vreme i na bilo kojoj lokaciji", u jeku pojačanih tenzija na Korejskom poluostrvu. Tenzije na Korejskom poluostrvu pojačane su retorikom iz Severne Koreje i nagoveštavanjem da ta zemlja možda priprema lansiranje rakete dugog dometa ili šestu nuklearnu probu, a Vašington odbija da isključi vojni napad kao odgovor na to. Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da je ta država "u potpunosti spremna da odgovori na bilo koju opciju za koju se opredele SAD".

SVET NESTRPLJIVO ČEKA: Da li će Tramp otkriti tajne o ubistvu Kenedija? Pjongjang će nastaviti jačanje svojih sposobnosti za "preventivni nuklearni napad", osim ako se Vašington ne odrekne neprijateljske politike, navelo je severnokorejsko ministarsrvo, prenela je agencija KCNA. Severna Koreja je izvela pet nuklearnih proba u poslednjih 11 godina i veruje se da napreduje ka svom cilju izgradnje rakete sa bojevom glavom koja može da dostigne kontinentalni deo SAD.

foto: Reuters

Frans pres navodi da Pjongjang zaoštrava retoriku svakog proleća, kada Vašington i Seul sprovode zajedničke vojne vežbe, koje osudjuje kao vežbe invazije.

foto: Fonet / AP

Kako je navelo severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova, da Severna Koreja nije naoružana "moćnom nuklearnom snagom", Vašington bi "bez oklevanja počinio isti čin agresije u Koreji, kao što to čini u drugim zemljama".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.